IKM-Subsea-ROV-crop

Konstruert for å være permanent basert plassert på havbunnen

Verdens første kommersielle ROV-operasjon kontrollert fra land startet

Verdens første kommersielle ROV-operasjon kontrollert fra land startet på IKM Subsea sitt hovedkvarter på Bryne Norway 12. juni. Selskapets godkjenningstest (CAT) med Statoil ble ferdigstilt den dagen ved bruk av Snorre B WROV, og det doble kontrollsenteret og er i drift nå.

I nær fremtid vil tre arbeids ROV’er og en observasjons ROV på Statoils Snorre B og Visund plattformer kunne styres fra IKM Subseas onshore kontrollsenter. En av arbeidsklasse ROV’ene (RROV) er designet og konstruert for å være permanent basert plassert på havbunnen og vil bare bli tatt til overflaten for periodisk vedlikehold.

Selskapets godkjenningstest (CAT) med Statoil ble ferdigstilt 12. juni ved bruk av Snorre B WROV, og det doble kontrollsenteret og er fra i dag i drift.

«Vi ser en potensiell betydelig kostnadsbesparelse for våre kunder. Med et landbasert kontrollrom er det færre folk som må reise offshore samtidig som vi oppnår økt driftstid offshore for ROV’ene. Med dette oppsettet klart og IKM Subsea sin teknologi som virker, så ser vi dette som startskuddet for fremtidens ROV-teknologi, kommenterer Hans Fjellanger, Business Development Manager hos IKM Subsea.

Om IKM Subsea

IKM Subsea er en uavhengig ROV operatør med vår egen Merlin arbeidsklasse teknologi.

Vi representerer et annerledes ROV alternativ for operatøren ved at teknisk og operasjonell erfaring er brukt i utviklingen av Merlin teknologien. Vårt kvalifiserte personell representerer vår mest verdifulle ressurs i å være i forkant av ROV-operasjoner og teknologi globalt.

Med over 150 ansatte og 20 ROV systemer så er vi det 10. største ROV operatør selskapet i verden.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.

Emerson TopWorx_DVR_Iso crop

Emerson lanserer en kompakt ventilposisjonsensor som er konstruert for rask og enkel igangsetting

TopWorx DVR Switchbox er en kompakt og robust ventilposisjonerer av høy kvalitet som leverer pålitelige tilbakemeldinger om åpen/lukket ventilposisjon. Emerson lanserer nyeTopWorx™ DVR Switchbox. Den kombinerer et robust hus av resin, en kompakt størrelse og et patentert kamhjuldesign som leverer et pålitelig verktøy for tilbakemelding om ventilposisjoner for vann- og spillvannsystemer, næringsmiddel- og drikkevareproduksjon og industrielle bruksområder.