Trådløst--crop

En av de mest erfarne produsentene når det gjelder industrielt trådløst nettverk

Trådløst gir mange fordeler – men krevet kunnskaper

Tankfarmen til Circle K på Sjursøya i Oslo er oppgradert med trådløse kommunikasjon for nivåmålere og aktuatorer. Prosessen med å få en god installasjon har vært slitsom ved noen anledninger, men svært lærerik for begge parter.

Det viktigste for Circle K er at de nå har ett teknisk godt fungerende anlegg, som gir gode driftsbetingelser og er fleksibelt med hensyn på utvidelser og endringer i driftsbetingelser. - Vi har utstyr fra Emerson og produsenter de har kjøpt opp, forteller Tor Alvestad til AMNYTT. Han har vært prosjektansvarlig hos Circle K for innføring av den trådløse installasjonen. Tankene for bensin, diesel, parafin og jetbensin er sprengt inn i Ekeberg åsen, godt under vannlinjen. Tankene som er plassert i dagen på Sjursøya inneholder forskjellige additiver (tilsetningsstoff), som gir drivstoff og fyringsoljer ønsket egenskaper. Ved vurdering av trådløs kommunikasjon var det naturlig å henvende seg til Emerson. Denne leverandøren er en av de mest erfarne produsentene når det gjelder industrielt trådløst nettverk.

Helle artiklen kan leses her.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...
Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad.