Eplan Smart Wiring EN crop

Programvaren er nå tilgjengelig på hele nitten språk

Teknisk all-rounder

Den nye Eplan Platform versjon 2.7 har vært tilgjengelig siden september. Nitten programvarespråk, flere detaljoppdateringer og toveisintegrasjon til andre systemer som TIA Portal fra Siemens og Melsoft IQ fra Mitsubish.

Løsninger for elektroteknikk, hydraulikk, konstruksjon av kontrollkabinetter og prosessteknologi bruker og deler informasjon langs hele utviklingsprosessen. Fra konstruksjon til produksjon til vedlikehold. Systemleverandør Eplan har med dette plassert sine systemer som et fundament for konsekvent digitalisering av automasjonsteknologi. Å kunne jobbe med samme informasjon på tvers av landegrenser blir også viktigere. Derfor er programvaren nå tilgjengelig på hele nitten språk. Den nye tyrkiske språkversjonen og et rumensk brukergrensesnitt er de siste eksemplene på plattformens språklige mangfold.

Opprette og bruke maler på nytt

Det har også vært flere forbedringer i plattformens enkeltstående moduler. Ved å bruke de utvidede definisjonsmulighetene for skjematiske maler i elektroteknikk og hydraulikk, kan man lettere standardisere prosjektene og bruke data på nytt 1:1. For eksempel kan makrobokser nå konstrueres som polylinjer slik at brukerne kan lage skreddersydde definisjoner for skjematiske maler. Disse maltypene kan også brukes i Eplan Cogineer - den nye tekniske løsningen for automatisert skjemaopprettelse.

Innenfor prosessteknologi er den nye rørmodulen i Eplan Preplanning et av høydepunktene. Denne gir mer detaljert anleggsdokumentasjon som omfatter rørdata tidligere i prosessen. Håndteringen av ledningsbunter er også blitt mer brukervennlig. Heat-shrink tubing lar nå plugger lett brukes i 2D- og 3D-produksjonsmiljøer og visningsmulighetene for tilkoblet hardware har blitt forbedret. Dette gjør produksjonsdokumentasjonen mer detaljert, noe som øker hastigheten for produksjonen av kabelbunter. Nye konstruksjonsalternativer, slik som egenskapskonfigurasjoner i modellvisninger, utvidede produksjonsgrensesnitt i Eplan Pro Panel er de siste av mange forbedringer og innovasjoner.

Datautveksling for elektroteknikk og automatisering

Tverrfaglig datautveksling er også et fokusområde for det nye grensesnittet mellom Eplan Platform og Siemens TIA Portal: utformet for framtida for det stadig mer populære formatet AutomationML for Industry 4.0-miljøer. Denne toveis utvekslingen, som også fungerer sømløst med Melsoft IQ - Mitsubishis automatiseringsplattform - er utvidet og blir presentert på SPS IPC-harddisker. Brukere kan utveksle data i begge retninger på hvilket som helst trinn av prosjektet og senere redigere og synkronisere prosjektdata. Dette erstatter tidkrevende sjekking av manualer etter endringer eller en gjentakende tilnærming, slik at teknologien flyttes et skritt nærmere full prosessdigitalisering. Forutsetningen for dette er konsekvent digitalisering av alle prosesser og data, fra konstruksjon til produksjon gjennom drift og vedlikehold. Bare slik kan smart teknologi, smart produksjon og smart data virkeliggjøres.

EPLAN Software & Service

EPLAN Software & Service er en av verdens ledende tjenesteleverandører for utvikling av CAx-, konfigurasjonsløsninger og mekatroniske løsninger og de tilbyr rådgiving til bedrifter om hvordan de optimere sine ingeniørprosesser. Både standardiserte og tilpassede grensesnitt for ERP- og PLM/PDM-systemer sikrer datakonsistens i produktutvikling, ordrebehandling og produksjon. Suksessfaktorer innen ingeniørarbeid inkluderer et konsistent kundefokus, global støtte og innovativ utvikling og grensesnittekspertise. Som en global aktør støtter EPLAN over 45 000 kunder over hele verden med mer enn 120 000 installasjoner av enestående produktkvalitet og maksimale effektivitetsøkninger.

EPLAN ble grunnlagt i 1984 som en del av den eierdrevne Friedhelm Loh Group. Friedhelm Loh Group opererer over hele verden med 18 produksjonsanlegg og 78 internasjonale datterselskaper. Gruppen har totalt mer enn 11 500 ansatte og hadde en omsetning på omtrent 2,2 milliarder Euro i 2015. For åttende gang på rad vant familiebedriften prisen «Beste tyske arbeidsgiver» i 2016. I tillegg ble Friedhelm Loh Group anerkjent som «Topp yrkestrener» i henhold til en studie utført av Deutschland Test og Focus Money.

Finn ut mer på www.eplan.de  og www.friedhelm-loh-group.com

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...