Schneider-M580ePAC-crop

Utviklet spesielt for å imøtekomme fremtidens behov i Industri 4.0.

Styrker oppetiden med ny ePAC-lansering

Energispesialisten Schneider Electric lanserer en rekke nye modeller i Modicon M580-serien, den første serien PLC’er med ethernet integrert direkte i kjernen.

De nye modellene kommer med en high-end CPU, som gir økt oppetid, bedre IT-sikkerhet og mulighet for Hot Standby. M580 ePAC er utviklet spesielt for å imøtekomme fremtidens behov i Industri 4.0.

Den intelligente ePAC Modicon M580 er verdens første PLC med ethernet innebygget direkte i k. Dermed forvaltes den populære protokollen i PLC’ens egen mikroprosessor fremfor i en ekstern co-prosessor. Nå oppgraderer Schneider Electric serien med en rekke modeller med nye egenskaper, som imøtekommer markedets økende etterspørsel etter intelligente produkter.

Mulighet for Hot Standby

M580 kommer nå med en high-end CPU, som gir mulighet for en Hot Standby-løsning med to sammenkoblede ePAC’er i en løsning. Det gir helt nye muligheter for å sikre oppetiden selv ved brudd i en styretavle. De nye modeller av M580 ePAC er nettilkoblet via en 1GB ethernetforbindelse, og kan uten problemer plasseres opp til 8 KM fra hverandre uten at det får innflytelse på oppetiden ved et eventuelt utfall eller brudd.

Bygget for cybersikkerhet
Alle modeller av Modicom M580 ePAC er utviklet for å møte markedets krav til optimal IT-sikkerhet. Derfor kommer serien nå med Achilles Level 2 og ISA-sertifiseringer. For brukere med behov for sporbarhet i deres prosesser, er Modicon M580 nå utstyrt med større hukommelse og hurtigere databehandling.

Integrasjon gir merkbare fordeler

Modicon M580 benytter den nyeste teknologien for at imøtekomme bransjens behov for sikkerhet, pålitelighet, operasjonell gjennomsiktighet og full åpenhet ovenfor tredjepartsløsninger.

Den komplette integrasjonen mellom PLC og Ethernet er nettopp det som skaper ePac og som gir en rekke merkbare fordeler.

M580 ePAC gir:

  • Økt innsyn i prosessens nøkkeldata og hendelser
  • Mer transparens og konsistens i informasjonen
  • Høyere kapasitet for datatrafikk

Enkel konfigurasjon

Den kraftfulle Modicon M580 ePAC er valgt som hovedkomponent i PlantStruxure, Schneider Electrics integrerte automationsarkitektur til fullskalaprosjekter innen produksjon og bearbeiding. PLC’ens innebygde Ethernet åpner for hurtig utførelse og trådløs systemdiagnostisering via PC’er, smartphones eller tablets.

Konfigurasjon kan gjøres på farten. Man behøver ikke å stoppe prosessen hvis det eksempelvis skal endres i arkitekturen, tilføye moduler eller endre et program.

Det er mulig å oppgradere til Modicon M580 uten ytterligere investeringer i softwareutvikling eller kursing.


 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...