IKM-Subsea-Statoil-crop

Denne teknologien vil være en trendsetter for fremtidige ROV kontrakter

Stor Milepæl for IKM Subsea AS

IKM Subsea har gleden av å kunne informere om at vi er tildelt en service kontrakt for ROV og Subsea tjenester på Visund og Snorre B for Statoil. Kontrakten har en varighet av 10 år med en kontraktsverdi for IKM oppimot 0,75 milliard kroner i omsetning over denne kontraktsperioden. 

Kontrakten kan videre forlenges med en varighet av 15 år.

Kontrakten representerer en særdeles viktig milepæl for IKM og er en bekreftelse på at selskapet er en kvalifisert teknologileverandør. Kontrakten forventer å ha operasjonelle utfordringer så vel som teknologiske nyvinninger.

For første gang i historien har Statoil og IKM gått sammen om å utvikle et såkalt RROV konsept (RROV=Residential ROV).  En RROV er et ROV fartøy som er permanent installert på havbunnen, og blir fjernoperert fra land. Vi er av den oppfatning at denne teknologien vil være en trendsetter for fremtidige ROV kontrakter og ville kunne lede til både operasjonelle og kostbesparende fordeler for operatørselskapet sammenlignet med eksisterende ROV konsepter/ kontrakter.

Kontrakten som beskrevet ovenfor vil både involvere bruk av eksisterende IKM Merlin ROV teknologi i kombinasjon med ny RROV teknologi som blir utviklet gjennom denne kontrakten. Likeledes vil bemanningen av ROV systemene være annerledes enn i dag. Denne vil være en kombinasjon av tradisjonell offshore ROV bemanning i samarbeid med landbaserte ROV operatører som arbeider utfra et dedikert landbasert operatørsenter utviklet av IKM.

Leder forretningsutvikling hos IKM Subsea, Hans Fjellanger kommenterer: «IKM Subsea er stolte av å ha mottatt denne kontrakten og anerkjennelsen fra Statoil i et ellers meget anstrengt marked.  Dette viser at hardt arbeid og hengivenhet til oppgavene betaler seg til slutt.  Vi er meget glade for å kunne gå sammen med Statoil og presentere nye revolusjonerende ROV teknologi/konsepter som gir potensiale for betydelige kostbesparelser for våre beste kunder».

Daglig Leder av IKM Subsea, Ben Pollard avslutter: «Denne kontrakten representerer en betydelig milepæl for selskapet IKM Subsea.  Vi forventer at denne kontrakten og den tilhørende teknologien skal føre til et scene-skifte innen markedssegmentet for ROV tjenester.  Det er verdt og merke seg at det er selskapet IKM Subsea som er valgt til å utvikle denne teknologien. Vår evne og drive til å utvikle og presentere alternative teknologi som gir kostnadsreduksjoner sikrer vår markedsposisjon og fremtidige inntekter og resulterer i sikre arbeidsplasser for våre ansatte.»

Om IKM Gruppen:

IKM er en multidisiplin leverandør til olje- og offshoreindustrien der vekst er et satsningsområde: vekst i omsetning, vekst i fortjeneste og vekst i antall leverte tjenester og produkter. IKM vil fortsette med nyetableringer, oppkjøp og allianser, slik at vi stadig utvikler oss som en kvalitetsleverandør. IKM Gruppen sysselsetter i dag ca. 2450 ansatte og har en budsjettert omsetning for 2016 på 4,2 milliarder NOK.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.