Seamless integration of Laser scan data in the AVEVA Everything3D BubbleView

Definerer en ny strategi for Statoil

Statoil undertegner en flerårig avtale for AVEVA Everything3D

AVEVA melder i dag å ha inngått en flerårig avtale med Statoil for bruk av AVEVA Everything3D™ (AVEVA E3D™). Statoil har valgt denne programvaren som sin strategiske 3D plattform i årene fremover.

AVEVAs 3D-designprogramvare definerer en ny strategi for Statoil

I likhet med mange andre selskaper velger Statoil AVEVA E3D som en vidreføring av  sitt eksisterende designsystem AVEVA PDMS. I tillegg til å redusere behov for ekstraarbeid i design- og konstruksjonsfasen, vil AVEVA E3D forbedre effektivitet, og gi mulighet for Statoil og deres kontraktspartnere å spare tid i levering av prosjekter.

Statoil har brukt AVEVA PDMS og AVEVA Global i mer enn 15 år og erkjenner verdien av denne programvaren ved feltutbygging, vedlikehold, drift og modifikasjonsprosjekter.

AVEVA E3D vil bidra til å gi Statoil muligheten til å oppfylle fremtidens krav til kostnadseffektiv prosjektgjennomføring. Dette blant annet ved å utnytte programmets integrerte mulighet for bruk av fotografiske punktskyer, omfattende kollisjonssjekking, forbedret design- og tegningsproduksjonsfunksjonalitet. Det at en kan bruke både AVEVA PDMS og AVEVA E3D på samme prosjekt sikrer kompatibiliteten. Dermed kan Statoil utnytte ny funksjonalitet for både nye og eksisterende anlegg på en fleksibel og kontrollert måte.

«Statoil har valgt AVEVA E3D som sin 3D-løsning for både nybygg og eksisterende prosjektanlegg», sier Helmut Schuller, konserndirektør for salg. «Løsningens enestående designeffektivitet i eksisterende industriområder skyldes AVEVA E3Ds  tette integrasjon med funksjoner for laserskanning, og dets enkle migrasjon fra AVEVA PDMS. AVEVA E3D-grensesnittet er både kraftfult og enkelt å bruke. Det betyr at våre kunder lærer seg programmet raskt med minimal opplæring, og uten avbrudd i eksisterende prosjekter. Enkel implementering og bruk gir Statoil tilgang til AVEVA E3Ds mangfold av fordeler uten risiko forbundet med innføring av ny rasjonell teknologi.»

Statoil bruker for tiden AVEVAs programvare på 52 Brownfield og 7 Greenfield prosjekter, samt det nye Johan Sverdrup-feltutviklingsprosjektet. Eldre anlegg som Snøhvit (LNG-anlegg i Barentshavet), raffineriet på Mongstad, Kalundborg i Danmark, og gassbehandlingsanlegget på Kårstø har tidligere blitt konvertert til AVEVA PDMS. Statoils nye strategi for å standardisere på AVEVA E3D gir potensiale for betydelige prosjektforbedringer i design, drift og revisjon av alle Statoils anlegg i fremtiden.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.