Eaton_UPS_93PS crop

Energitettheten er mye høyere og dermed sparer man både plass og vekt

Sparer 170 000 kroner med ny UPS

Eaton lanserer en ny serie med avbruddsfrie strømforsyninger (UPS) for maritim sektor i Norge. Den nye produktserien fremmer energieffektivitet til sjøs og reduserer totale eierkostnader. En vinn-vinn situasjon, uttaler Svenn Ivar Carlsen, salgsleder for maritim sektor i Eaton i Norge.

Nye skip inneholder stadig mer avansert elektronikk som er avgjørende både for drift og sikkerhet. En UPS sikrer kontinuerlig strømtilførsel til skipets kritiske funksjoner, og er en essensiell del av moderne skip.

Energieffektivitet reduserer kostnader

Carlsen forklarer at det har vært knyttet store forventninger til den nye produktserien med navn 93PS marine: Den nye produktserien har store sko å fylle, da forgjengeren, 9x55 serien var svært driftssikker. Det er derfor gledelig at mange etterlengtede funksjoner er inkludert i den nye serien samtidig som virkningsgraden er forbedret – man får rett og slett mer igjen for oppgraderingen til 93PS marine, sier Carlsen.


Basert på utregninger fra Eaton kan man spare opptil 170 000 kroner i energikostnader i løpet av produktets levetid, sammenlignet med en eldre UPS. Den nye UPS-serien har en beregnet levetid på over 15 år ved døgnkontinuerlig drift, tilsvarende 130 000 timer.

Kan vedlikeholdes til sjøs

I tillegg til bedre virkningsgrad har 93PS marine serien en Hot-Swap funksjon som muliggjør sømløs reparasjon og vedlikehold til sjøs, noe som er viktig når man er på sjøen i flere måneder.

Nyheten Hot-Swap forenkler reparasjon og vedlikehold ved at man nå kan utføre reparasjoner når UPS-en er operativ, dette fører til betydelige besparelser. Enhver elektrokyndig person vil enkelt kunne operere enheten på en sikker måte – et intuitivt display veileder deg gjennom prosessen, forklarer Carlsen.

Den nye UPS serien tar opp mindre plass da det er mulig å bruke interne transformatorer, i tillegg kan produktet leveres med plasseffektive litium-ionbatterier.

Vi har tradisjonelt levert bly/syre batterier, men nå kan man få UPS-er levert med litium-ionbatterier. Noe som er fordelaktig i en maritim installasjon fordi energitettheten er mye høyere og dermed sparer man både plass og vekt, sier Carlsen og legger til: Jeg er glad for at vi nå har lansert en ny UPS produktserie som gir maritim sektor et mer miljøvennlig fotavtrykk, samtidig som produktet reduserer de totale eierkostnadene, avslutter Carlsen.

Dette er nytt med produktserien

  • Markedsledende på dobbelt-konvertering med opptil 96% virkningsgrad
  • Hot-Swap funksjon gjør det mulig å reparere og vedlikeholde enheten til sjøs
  • Enheten kan leveres med litium-ionbatterier som sparer plass og vekt
  • Advanced Battery Management (ABM) øker levetiden til batterisystemet og overvåker automatisk systemets helse.
  • 3D design ressurser gjør det lettere for skipsbyggere og systemintegratorer å designe inn UPS-en. UPS-en leveres også med et løfteverktøy for lett manøvrering på verftet.

Om Eaton

Eatons elektriske sektor er en global leder innen beskyttelse og distribusjon av elektrisk energi, nødstrøm, kontroll og automasjon, belysning og sikkerhet, strukturelle løsninger og kablingsløsninger, løsninger for tøffe og farlige miljøer og tekniske tjenester. Gjennom sine globale løsningssett er Eaton posisjonert for å møte nåtidens mest kritiske utfordringer for elektrisk strømstyring.

 

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.