Ifea-NFA-crop

Styrelederne Tore Sandvoll (fea) og Heidi Fuglum (NFA) har store forventninger

Solid fundament for samarbeid Ifea/NFA

Automatiseringsbransjens to sentrale organisasjoner er i ferd med å finne sammen i et samarbeid som kan gavne bransjen og foreningene. På begge foreningens, Ifea og NFAs, årsmøter ble det orientert om at en prosess for å finne frem til et gavnlig samarbeid er startet opp. Denne informasjonen ble positivt tatt imot i begge foreninger.

Samkvemmet mellom Norsk forening for Automatisering (NFA) og Ifea (Industriens forening for Elektroteknikk og Automatisering) har til tider vært brokete. Det har tidligere vært gjort forsøk på å finne frem til samarbeidsformer som skulle komme begge foreningene til gode. Nå er prosessen kommet så langt at samarbeidskomiteen inviterte bransjen fagtidsskrifter til en orientering.

Godt fundamentert.

Prosessen som nå er etablert ser ut til å være svært solid. Gruppen som har hatt og fortsatt skal lede diskusjonene er svært topp tung. Begge styreledere er representer og NFA er representert med avgåtte styreleder, mens Ifea stiller med nestleder. Komiteens sammensettinger:

  • Heidi Fuglum, styreleder NFA
  • Tore Sandvoll, styreleder Ifea
  • Ragne Grøtterud, nestleder Ifea
  • Ingvils Johansen, nestleder og tidligere styreleder NFA

Det er benyttet samme prosessmodell som Statoil benytter ved komplekse prosesser med mange interessenter.  Grøtterud, som har erfaring med Statoils arbeid med slike prosesser, har ledet arbeidet. Så langt har det vært to halvdagers- og ett heldagsmøte. Målsettingen har vært rettet mot å finne modeller for hvorledes tilbudet til medlemmene kan økes, både i kvalitet og kvantitet. To sentrale felt for begge foreningene har i arbeidet som er gjort til nå utpekt seg som viktige for å få frem et godt tilbud til bransjen. Kompetanseheving, det vil si kurs og konferanser, er det ene hovedfeltet. Politisk arbeid med å få automatisering til å bli mer synlig vil også bli prioritet.

Les hele artikkelen.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.