Danfoss Vacon crop

Kundene får et bredere produkt og tjenestetilbud å velge i

Snart i mål

Høsten 2014 annonserte Danfoss at de overtok eierskapet av Vacon. To anerkjente drives fabrikanter forener krefter for å bli blant verdens største leverandører av frekvensomformere. Nå er organisasjonene i Norge på oppløpssiden i fusjonsprosessen

Den formelle overtakelsen på morselskapssiden var 1. desember 2014. tiden frem til våren 2016 er blitt brukt for å finne gode løsninger.

Virksomheten i Norge vil fortsatt bli drevet fra to steder. På Skui, ved Sandvika, har Danfoss holdt til i mange år. Den velkjente aktiviteten vil fortsette med hovedvekt på leveranse av produkter. I Holmestrand har Vacon drevet sin i mange år. Mye av virksomheten har vært rettet mot det maritime miljøet som løsningsleverandør. Organisasjonen dekker derved både produktrettet virksomhet og løsningsorienterte prosjekter. Kundene får et bredere produkt og tjenestetilbud å velge i.

Aktive fusjonsprosesser

I uke 14 var personell fra de to organisasjonene samlet i lokalene på Skui. Samlingen var et viktig ledd i prosessen med å samkjøre de to miljøene til en slagkraftig organisasjon. I 2015 ble det gjennomført en undersøkelse blant de ansatte, i begge organisasjonene, om styrker og forbedringsmuligheter i selskapet. Under samlingen ble resultatene presentert og nye målsettinger diskutert. Møtet ble ledet av en representant fra HR ledelsen i Danmark. Konsernledelsen blir derved aktivt involvert og delaktig i konklusjonene for utvikling av Danfoss Drives i Norge.

Mange synergieffekter

Produktspekteret og kundegruppene er i stor utstrekning komplementære, sa Bjørn H. Henriksen og Per Halvor Rønningen til AMNYTT. Henriksen har ledet Danfoss Drives i Norge og Rønningen var daglig leder i Vacon. Henriksen vil fortsatt ha tittel Country Sales Manager, mens Rønningen blir titulert Solution Sales Manager. Titlene forteller at organisasjonene i stor utstrekning vil ha samme kunde og aktivitets oppmerksomhet i fremtiden. – Men vi vil utnytte synergieffektene ved at to komplementære organisasjoner nå blir en, sier de to lederne svært samstemt. AMNYTT føler at det er en svært god kjemi mellom de to lederne. Det gjelder tydelig for alle deltakerne på samlingen på Skui.

Vi skal bli en enda mer strømlinjeformet organisasjon, som vil bli mer slagkraftig enn vi hver for oss har vært frem til i dag. Norske miljøer er ofte kjent for å være innovative. Det gjelder også for vår organisasjon, forteller de to lederne. Med et større miljø ligger forholdene til rette for en mer nytenkende organisasjon. På verdensbasis har Danfoss konsernet nå om lag 25 000 ansatte. Innen drives er det nærmere 6 000 ansatte. En så stor organisasjon gir stor trygghet for kundene. I Norge er det to erfarne miljøer som nå skal hente ut gevinstene i den nye organisasjonen

Høy målsetting

På verdensbasis er det nye selskapet nummer toinnen Drives. Målsettingen er å bli nummer en. Ved å bli en totalleverandør innen produkter og løsninger for drives, vil vi kunne tilby markedet mer effektive løsninger og leveranser.

Ved at vi sammen har bred erfaring både fra landbasert virksomhet, olje og gass og det maritime miljø, har vi et godt grunnlag for vekst. Selskapet dekker alle aktuelle bransjer og sektorer i norsk næringsliv. Et godt eksempel på mulige vekstområder i et fallende marked er Danfoss’ løsninger for landstrøm til supplyskip og rigger i opplag, og nye energi-effektive hybridløsninger til skip og ferger. Nye tider, gir nye muligheter. Det er slike forhold vi nå blant annet kan utnytte bedre, sa Henriksen og Rønningen.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.