Siemens-Subsea-crop

Forventer nå at markedet vil ha en flat utvikling de neste to årene

Siemens Subsea nedbemanner – morselskapet med rekordresultat

På grunn av lave oljepriser og fall i markedet har Siemens Subsea annonsert at om lag 95 årsverk i Norge blir berørt av oppsigelser eller permitteringer. I tillegg berøres om lag 60 ansatte i Storbritannia. Dette ble kommunisert under allmøter onsdag 16. november.

Oljeprisene har falt med over 55 prosent de siste to årene. Dette har ført til en dramatisk fall i markedet og langt færre prosjekter som etterspør våre løsninger. Fra et totalmarked i verden på omlag 550 prosjekter i 2014, har vi nå falt til et totalmarked på under 30 prosjekter i 2016. Utviklingen har vært dårligere enn vi hadde fryktet på starten av 2016.

  • Ordreinngangen er 50 prosent lavere enn budsjettert for FY 2016.
  • Omsetningen endte 1/3 bak budsjett for 2016.

Siemens Subsea forventer nå at markedet vil ha en flat utvikling de neste to årene og vi er derfor overbemannet. Derfor må Siemens Subsea justere organisasjonen slik at vi er mer fleksible og kan møte endringene i markedet raskere.

Konsekvenser av omorganiseringen
Vi kommer dessverre ikke utenom bruk av permitteringer og oppsigelser. Dette er selvfølgelig ikke en ønskelig situasjon, men vi har heller ingen andre valg når det gjelder behovet omorganisering og tilpasning til markedet.

Kongsberg rammes hardest 
Vi anslår at ca 50 av totalt 55 personer må gå. Vi beholder lokal kundeoppfølging av FMC Kongsberg.

Planen er en reduksjon på totalt 159 årsverk globalt i løpet av FY17 (ca. 95 i Norge).

Dette er planlagt at skal skje på følgende måte

  • Bruk av permitteringer og oppsigelser.
  • Ca. 30 prosent permitteringer og 70 prosent oppsigelser.
  • Ca. 60 prosent administrasjon og ledelse, og ca 40 prosent teknisk personell.
  • Ca. 60 prosent i Norge og 40 prosent i Storbritannia.

Tallene for ombemanningen kan avvike basert på prosessen med de tillitsvalgte og er derfor omtrentlige tall og vi må få en hel kabal til å gå opp.

  • Kongsberg: Totalt 50 personer, derav 2-3 permitteringer.
  • Trondheim: Totalt ca 15 personer permitteres.
  • Bømlo: Totalt ca 25 personer permitteres. To til tre oppsigelser.
  • Andre: En til to personer på hver av lokasjonene Oslo, Bergen og Stavanger berøres.

Uttalelser

- Dette er en situasjon vi skulle vært foruten. Det har vært et tøft marked lenge, og mange har nok sett at permitteringer og oppsigelser kunne komme. Det er uansett en vanskelig situasjon for de som nå berøres, sier Are Dahl i Siemens Subsea.

- Vi har nå to hovedprioriteringer. For det første er det helt essensielt at vi gjør det vi kan for at bidra til at vi får en så god prosess som mulig med de ansatte. Samtidig skal vi sikre at kunder og leverandører følges opp og fortsatt får den oppfølgingen de skal ha også i fremtiden. Dette inkluderer at vi viderefører forskning og utvikling som skal sørge for at vi er helt i teten når markedet tar seg opp igjen, sier Are Dahl i Siemens Subsea.

Siemens AG (morselskap) leverer gode resultater for 2016.

Både ordreinngang og omsetning for det fiskale året 2016 var 5 prosent høyere sammenlignet med det fiskale året 2015. Siemens økte på flere forretningsområder innen industri, som blant annet Power and Gas, Energy Management samt Wind Power and Renewables. Nettoinntekten endte på 5,6 milliarder Euro.

Siemens AG leverte historisk sterke tall i 2016

-­ Vi avsluttet akkurat et av de sterkeste fiskale årene i historien, sier konsernsjef i Siemens AG, Joe Kaeser.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...