Conny Olsson

Det gjennomføres alltid en grundig vurdering av kundens automatiseringsbehov

Semcon ny KUKA systempartner

For alltid å kunne tilby sine kunder de beste løsningene, arbeider KUKA i et nettverk av systempartnere. Nå har det svenske teknologiutviklingsselskapet Semcon tatt dette skrittet. 

Med sin gode kompetanse kan Semcon hjelpe bedrifter å skape automatiserte smarte fabrikker med riktig robotteknologi, sier Joacim Lorentsson, salgssjef KUKA Nordic AB.

Semcon er et globalt teknologiutviklingsselskap med over 2000 ansatte. Selskapet tilbyr spesialistkompetanse innen ulike teknologiske områder, men gjennomfører også store prosjekter fra start til slutt. Og det er der samarbeidet med KUKA blir veldig interessant.

- Når Semcons spesialister innen automatisering, produksjonsløsninger og fabrikkoppsett skal hjelpe en kunde til å opprette en optimal smart fabrikk med moderne teknologi, kan de nå benytte KUKAs kvalitetsroboter i sine løsninger, sier Joacim Lorentsson.

Hvis en produksjon eller fabrikk krever cutting-edge teknologi i mobile, følsomme og samhandlende roboter kan Semcon sine ingeniører nå foreslår KUKA produkter og tjenester.
Før implementeringen gjennomføres alltid en grundig vurdering av kundens automatiseringsbehov. Dette er viktig for å på best mulig måte utnytte potensiale i KUKAs roboter og automasjonsprodukter i det spesifikke prosjekt.
"Årsaken til at Semcon blir en ny systempartner for KUKA, er at de har kunnskap til å bruke roboten og programvaren til bærekraftig og effektiv produksjon.

Med KUKAs mobile roboter og plattformer er det mulig å bygge helt ny produksjonsflyt i fabrikkene. - Hvis et selskap ikke vet hvordan de gjør dette kan Semcon eksperter hjelpe dem med pre-planlegging og simulering av produksjonsflyt for å bygge en smart fabrikk riktig. KUKA er ledende innen teknisk utvikling av roboter og plattformer. Deres systempartnere er i sin tur spesielt kvalifisert til å bruke teknologien da de står for en enda mer bransjespesifikk kunnskap enn KUKA selv kan tilby.

"Den enorme tekniske kunnskapen til alle systempartnere sørger bare for en jevn integrering av KUKA-roboter med tilhørende programvare," sa Joacim Lorentsson.

 

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.