Siemens Secure crop

SNOK er en skalerbar løsning designet for å avdekke tidlige tegn på malware

Secure-NOK inngår partnerskap med Siemens

Secure-NOK, det norske spesialistselskapet innen industriell cybersikkerhet, har inngått partnerskap med Siemens om å integrere Secure-NOKs løsninger for industriell cybersikkerhet med Siemens’ portefølje av robuste industrielle nettverksprodukter.

Moderne industri preges i dag av økt digitalisering, automatisering og nettverkskommunikasjon. Dette gjør industriell infrastruktur sårbar for cyberangrep som tidligere i hovedsak rammet IT-nettverk. Virksomheter som driver kraftproduksjon- og distribusjon, vannverk, transportstyring, eier olje- og gassinstallasjoner, fabrikker og mye annet er i økende grad utsatt for cyberangrep som kan forårsake avbrudd og i verste fall ulykker og ødeleggelse.

Norske Secure-NOK er et av få selskaper på verdensbasis som tilbyr løsninger for å hjelpe industrieiere å beskytte anlegg og installasjoner mot økende risiko knyttet til cyberangrep. Gjennom samarbeidet med Siemens er Secure-NOKs banebrytende og innovative SNOK teknologi tilgjengelig for markedet som en innebygget løsning i Siemens’ robuste nettverksprodukter.

– Vi mener samarbeidet med Secure-NOK vil gi oss en enda bedre mulighet til å tilby integrerte løsninger for industriell sikkerhet, sier salgsdirektør i Siemens Arne Bergun.

SNOK er en skalerbar løsning designet for å avdekke tidlige tegn på malware, virus, industrispionasje, sabotasje og andre skadelige cyber-hendelser som kan ramme industrianlegg og installasjoner. Løsningen er designet for å installeres på innsiden av det industrielle systemet og å kunne kjøres på hardware med begrenset datakraft.

– Partnerskapet med Siemens representerer en milepæl for Secure-NOK, sier Dr. Siv Hilde Houmb, Secure-NOKs CEO og gründer. – Dette gjør at løsningene våre nå er tilgjengelige gjennom Siemens’ distribusjonskanaler globalt. Videre styrker den Secure-NOKs ledende posisjon i å tilby spesialdesignede cybersikkerhetsløsninger for å dekke industrielle behov.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.