Siemens-HMI-crop

Passer godt for service, avmålinger, testing, betjening og overvåkning

Robust nettbrett for bruk i felten

For første gang lanserer Siemens et nettbrett for industrielt bruk. Nettbrettet har fått navnet ITP1000 og er i skrivende stund det raskeste industrielle nettbrettet på markedet.

Den er utstyrt med en 10,1” multitouch skjerm og en firekjerners Intel Core i5 prosessor. Det robuste nettbrettet passer spesielt godt for service, avmålinger, testing, samt for betjening og overvåkning.

Det nye nettbrettet kommer med veluttenkte løsninger spesielt for industrielle applikasjoner, som integrert RFID leser, strekkodeleser, kamera og 6 fritt programmerbare taster. Vanlige interface som blåtann, USB-C og RS232 er også på plass. Takket være langtids tilgjengelighet og tilgang på reservedeler, som med den øvrige PC porteføljen, kan nettbrettet benyttes i mange år fremover.

ITP1000 kan utstyres med opptil 16 GB DDR4 RAM og 512 GB SSD. Med gigabit nettverk og skjermutgang, kan det industrielle nettbrettet benyttes som en fullverdig arbeidsstasjon. Det finnes også en egen docking stasjon med portreplikator for enkel tilkobling til eksternt utstyr.

Typiske oppgaver for Simatic ITP1000 inkluderer blant annet visning av instruksjonsvideoer for enkel vedlikehold, og fjerntilgang til anlegg, f.eks. med Siemens’ egen Sm@rtClient. Nettbrettet kan også benyttes for måling av energiforbruk, flow og temperaturer. Siden dette er en fullverdig PC, kan man også installere alt av programmer som støtter Windows 7 og Windows 10.

Siemens AG er en global aktør som utvikler høyteknologiske og innovative løsninger for industri, energi, byer og helse. Selskapet er verdens største leverandør av bærekraftige og miljøvennlige løsninger, og over 40 prosent av omsetningen på 78 milliarder euro kommer fra virksomhetens grønne portefølje. I over 160 år har Siemens satt tydelige spor i utvikling av nye teknologiløsninger for hele verden, og med over 370.000 medarbeidere i mer enn 190 land spiller selskapet en viktig rolle også når det gjelder fremtidens utfordringer. Den norske virksomheten til Siemens har om lag 2000 medarbeidere fordelt på 12 lokasjoner og omsetter for om lag 5 milliarder kroner. Det norske hovedkontoret ligger i Oslo.  

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

JFK Werma WeAssist crop

Reduser risiko og usikkerhet, og spar deg for kostbar nedetid

Mangelen på sanntidsinformasjon kan føre til uventede flaskehalser og produksjonsnedetid, noe som til slutt påvirker bedriftens lønnsomhet. Med WeAssist prosessoptimaliserings-system fra JFKnudtzen kan du løse utfordringene.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

Elektronisk komponentbeskyttelse for 48 V forbrukere

Med de nye, enkanals automatsikringene PTCB fra Phoenix Contact sikres nå også last med forsyningsspenning på 48 V DC elektronisk. Komponentbeskyttelsen kan kombineres med rekkeklemmeporteføljen CLIPLINE. 

UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.