Siemens-PC-crop

Har alle grensesnitt for effektiv engineering av industrielle applikasjoner

Robust bærbar PC for effektiv og mobil engineering

Den nyeste generasjonen av robuste og bærbare PCer fra Siemens er utstyrt med en mengde praktiske funksjoner for mobil engineering. Simatic Field PG M5 er designet for rask og effektiv konfigurasjon, igangsetting, service og vedlikehold

PCen kan også brukes for engineering på tekniske kontorer. Den nye bærbare PCen er tilgjengelig i to utgaver: Comfort utgaven er utstyrt med en Intel Core i5 prosessor, Advanced utgaven er utstyrt med en kraftigere Intel Core i7 prosessor. Sistnevnte kan også konfigureres med grensesnitt mot Simatic S5 CPUer. Ellers leveres begge varianter med raskt minne på opptil 32 GB, robust harddisk på opptil 1 TB og lysesterk skjerm på 15,6” med Full HD oppløsning.

Simatic Field PG M5 har alle grensesnitt for effektiv engineering av industrielle applikasjoner innebygd. For eksempel, ett Profibus og to Profinet grensesnitt for tilkobling til automasjonsprosessen, i tillegg til fire USB 3.0 porter. Simatic minnekort kan programmeres direkte ved hjelp av innebygd minnekortleser.

PCen leveres klar til bruk med forhåndsinstallert Simatic engineering software. PCen er også optimalisert for bruk sammen med TIA Portal – for nåværende og forrige generasjon av Simatic kontrollere, samt HMI stasjoner. Utviklingslisenser for Step7 og WinCC kan kombineres med opptil 75% rabatt, for en svært gunstig pakkeløsning.

For ytterligere informasjon om Field PG M5, vennligst se www.siemens.com/field-pg

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.