GE-alarm-crop

Operatørene blir oversvømt med tusenvis av alarmer

Reduser ulykkesmuligheter ved riktig reaksjon på kritiske alarmer

Alarmhåndtering fikk sitt første gjennombrudd med innføringen av databaserte HMI (human machine interface) løsninger. Denne teknologien gjorde det mulig a lagre alarmer i datamaskiner.

Opprinnelig ble alarmer koblet direkte til signaltårn plassert på utstyret. Etter hvert ble signaltårnene flyttet til sentral paneler for å lette operatørenes oppgave i å lokalisere hvor alarmen ble generert.

Lanseringen av Microsoft® Windows®-basert HMI / SCADA gjorde det mulig for operatøren å følge og kvitere ut alarmer på arbeidsstasjoner. Disse systemene ble mindre kostbart og enklere å implementere. Resultatet er at operatørene blir oversvømt med tusenvis av alarmer. Problemet er ofte å finne rotårsaken eller den opprinnelige alarmen.

Dette dokumentet beskriver teknologiutviklingen og hvorledes moderne systemer hjelper operatøren til å foreta de riktige valg og arebidsoppgaver.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.