Wonderware-Prometheus-crop

Introduserer et høynivå Open Programming-miljø

Redefinerer bransjen for industriell styringsteknikk

Schneider Electric, har lansert Prometheus, bransjens første konfigurasjonsverktøy for definering, programmering og dokumentasjon av alle komponenter i et industrielt styringssystem, fra Manufacturing Execution System (MES) til I/O.

Prometheus introduserer et høynivå Open Programming-miljø som automatiserer komplekse konfigurasjonsoppgaver og legger til rette for konfigurering av kontrollere, uansett type eller merke.

Ved å fjerne kompleksiteten og den rutinepregede arbeidsbelastningen med oppdatering av mange applikasjoner, vil Prometheus drive frem større smidighet på tvers av automasjonskontrollsystemene og sikre at anlegg kjører med mest mulig effektive og oppdaterte prosesser. Prometheus kan konfigurere hver enkelt av disse komponentene på et annet nivå enn eksisterende kontrollere og SCADA/HMI-programvare – uavhengig av type eller merke, og den første som tilbyr dette i bransjen.

“Prometheus er et viktig gjennombrudd”, sier Scott Clark, Director of Control Configuration hos Schneider Electric. “Ett verktøy for konfigurering og administrasjon av hele styringssystemet ditt, uten begrensninger. Prometheus er innholdsrik og intelligent. Den bidrar til en mer strukturert og forenklet  utviklingsprosess og gir fordeler til alle i teamet som jobber med styringssystemer.”

For team som jobber med standarder sikrer malene i Prometheus at standardene ikke bare kan oppfylles, men også får reell verdi. Utvikling av kode uavhengig av målplattformen, valgfri funksjonalitet og intelligente "plug and play"-forbindelser som gir smidige maler, som gir maksimal gjenbruk av kode. Integrert versjonsadministrasjon innebærer at standarder kan utvikle seg i tak med endrede krav.

“Selv om styringskode utvikles uavhengig av målplattformen, begrenser den ikke hva du kan oppnå”, fortsetter Scott Clark. “Når den er klar kompileres koden av leverandørens programvare for validering og nedlasting; koden som er utviklet i Prometheus kan utnytte de unike egenskapene i enhver plattform.”

Et rammeverk for flere brukere gir alle utviklingsdisipliner transparens inn i prosjektet og sikrer tidlig påvisning av problemer og muligheten til å ta beslutninger på riktig tidspunkt. Arbeidsflyten er fleksibel fordi hvert enkelt styringselement er bygget opp som en modulær komponent; arbeidet kan starte på toppen med prosessdefinisjoner, eller på bunnen med I/O.  Aldri mer løse tråder; Prometheus setter søkelys på iterativ utvikling og utrulling. Og med innebygd, lavoppløselig simulering er testing og validering enkelt.

For driftsteamets del leverer Prometheus absolutt transparens med online-visning for eksekvering av logikk, og total kontroll med simulering med overstyring av feil for å holde prosessen i gang; slutt på brokoblinger i skapet eller tvangsstyring av verdier i kontrolleren. Og med sanntids prosessovervåking ved iverksetting av endringer er det nå mulig å implementere prosessforbedringer, med sikker nedlasting til kontrolleren, uten avbrudd.

Plattformuavhengige og smidige kodebiblioteker, med intelligent "plug and play"-oppbygging sørger for at prosjekter leveres raskere slik at systemintegratører får fremdrift i jobben med å levere verdi til kundene. Redusert avhengigheten av kodeutviklere øker ressursmobilitet og kunderespons.

Med leverandørnøytralitet har OEM'er tilgang til en bredere kundebase og innebygd kontroll. Prometheus-kode kan også kompileres til GCC for kjøring av Linux, OS9, OSX eller Windows.

Prometheus er nå allment tilgjengelig, fra januar 2017.

For å finne ut mer om Prometheus fra Schneider Electric, kontakt din salgsrepresentant eller partnerrepresentant, eller gå til: http://software.schneider-electric.com/contact-us/contact-sales/.

Last ned denne kunngjøringen i PDF-format.

 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.

Emerson TopWorx_DVR_Iso crop

Emerson lanserer en kompakt ventilposisjonsensor som er konstruert for rask og enkel igangsetting

TopWorx DVR Switchbox er en kompakt og robust ventilposisjonerer av høy kvalitet som leverer pålitelige tilbakemeldinger om åpen/lukket ventilposisjon. Emerson lanserer nyeTopWorx™ DVR Switchbox. Den kombinerer et robust hus av resin, en kompakt størrelse og et patentert kamhjuldesign som leverer et pålitelig verktøy for tilbakemelding om ventilposisjoner for vann- og spillvannsystemer, næringsmiddel- og drikkevareproduksjon og industrielle bruksområder.