Wonderware-Prometheus-crop

Introduserer et høynivå Open Programming-miljø

Redefinerer bransjen for industriell styringsteknikk

Schneider Electric, har lansert Prometheus, bransjens første konfigurasjonsverktøy for definering, programmering og dokumentasjon av alle komponenter i et industrielt styringssystem, fra Manufacturing Execution System (MES) til I/O.

Prometheus introduserer et høynivå Open Programming-miljø som automatiserer komplekse konfigurasjonsoppgaver og legger til rette for konfigurering av kontrollere, uansett type eller merke.

Ved å fjerne kompleksiteten og den rutinepregede arbeidsbelastningen med oppdatering av mange applikasjoner, vil Prometheus drive frem større smidighet på tvers av automasjonskontrollsystemene og sikre at anlegg kjører med mest mulig effektive og oppdaterte prosesser. Prometheus kan konfigurere hver enkelt av disse komponentene på et annet nivå enn eksisterende kontrollere og SCADA/HMI-programvare – uavhengig av type eller merke, og den første som tilbyr dette i bransjen.

“Prometheus er et viktig gjennombrudd”, sier Scott Clark, Director of Control Configuration hos Schneider Electric. “Ett verktøy for konfigurering og administrasjon av hele styringssystemet ditt, uten begrensninger. Prometheus er innholdsrik og intelligent. Den bidrar til en mer strukturert og forenklet  utviklingsprosess og gir fordeler til alle i teamet som jobber med styringssystemer.”

For team som jobber med standarder sikrer malene i Prometheus at standardene ikke bare kan oppfylles, men også får reell verdi. Utvikling av kode uavhengig av målplattformen, valgfri funksjonalitet og intelligente "plug and play"-forbindelser som gir smidige maler, som gir maksimal gjenbruk av kode. Integrert versjonsadministrasjon innebærer at standarder kan utvikle seg i tak med endrede krav.

“Selv om styringskode utvikles uavhengig av målplattformen, begrenser den ikke hva du kan oppnå”, fortsetter Scott Clark. “Når den er klar kompileres koden av leverandørens programvare for validering og nedlasting; koden som er utviklet i Prometheus kan utnytte de unike egenskapene i enhver plattform.”

Et rammeverk for flere brukere gir alle utviklingsdisipliner transparens inn i prosjektet og sikrer tidlig påvisning av problemer og muligheten til å ta beslutninger på riktig tidspunkt. Arbeidsflyten er fleksibel fordi hvert enkelt styringselement er bygget opp som en modulær komponent; arbeidet kan starte på toppen med prosessdefinisjoner, eller på bunnen med I/O.  Aldri mer løse tråder; Prometheus setter søkelys på iterativ utvikling og utrulling. Og med innebygd, lavoppløselig simulering er testing og validering enkelt.

For driftsteamets del leverer Prometheus absolutt transparens med online-visning for eksekvering av logikk, og total kontroll med simulering med overstyring av feil for å holde prosessen i gang; slutt på brokoblinger i skapet eller tvangsstyring av verdier i kontrolleren. Og med sanntids prosessovervåking ved iverksetting av endringer er det nå mulig å implementere prosessforbedringer, med sikker nedlasting til kontrolleren, uten avbrudd.

Plattformuavhengige og smidige kodebiblioteker, med intelligent "plug and play"-oppbygging sørger for at prosjekter leveres raskere slik at systemintegratører får fremdrift i jobben med å levere verdi til kundene. Redusert avhengigheten av kodeutviklere øker ressursmobilitet og kunderespons.

Med leverandørnøytralitet har OEM'er tilgang til en bredere kundebase og innebygd kontroll. Prometheus-kode kan også kompileres til GCC for kjøring av Linux, OS9, OSX eller Windows.

Prometheus er nå allment tilgjengelig, fra januar 2017.

For å finne ut mer om Prometheus fra Schneider Electric, kontakt din salgsrepresentant eller partnerrepresentant, eller gå til: http://software.schneider-electric.com/contact-us/contact-sales/.

Last ned denne kunngjøringen i PDF-format.

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...
Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad.