GE-crop

Optimalisering av produksjonslinjer foregår hele tiden

Produksjon i verdenstoppen

Med en markedsandel på over 30 prosent for røntgenkontrastvæske har produksjonspersonellet hos GE Healthcare på Lindesnes i en årrekke vist at produktiviteten er blant det ypperste i verden.

Det er et kontinuerlig arbeid å holde produksjonsprosessene på det høye nivået man har etablert helt sør i landet. Optimalisering av produksjonslinjer foregår hele tiden. Noen ganger må kontrollsystemer oppgraderes.

Av Jan Eirik Schiøtz

Men det er ikke bare teknisk utstyr som kontrollsystemer og instrumentering som oppgraderes med jevne mellomrom. Selve prosessene er også gjenstand for analyser for å se om de kan forbedres. En rekke av de produkter GE Healthcare produserer krever i stor utstrekning samme infrastruktur når det gjelder produksjonsprosessen. Da fabrikken på Lindesnes ble utvidet for noen år siden, ble deler av fabrikken uten produksjon. Men man demonterte ikke utstyret. Nå er en produksjonslinje som ikke var i bruk oppgradert, for å produsere en for Lindesnes ny produktserie. Produktene ble tidligere produsert i England. Nødvendig prosessutstyr hentet fra det tidligere produksjonsstedet og montert i den ledige prosessenheten på Lindesnes. På Lindesnes kalles produktserien for PMC. Det er blant annet den gode effektiviteten som fikk konsernledelsen til å velge Lindesnes som produksjonssted.

I tillegg til produksjonsutstyr er det også lagt stor vekt på å overføre prosesskunnskap om det nye produktet fra England til Lindesnes. Begge deler av prosjektet ser ut til å ha fungert godt. AMNYTT har besøkt bedriften og møtte Atle Storaker fra GE Healthcare og Stein Lasse Kalleberg fra Tratec Norcon. Kalleberg er innleid for å for å utføre prosjektarbeid i tilknytting til prosess styresystemer.

Les hele artikkelen her.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.