Rittal at HMI crop

Møter behovet for skap for en stadig mer digitalisert verden

Premiere for nytt gulvskap fra Rittal på Hannovermessen

Rittal presenterer internasjonalt sitt nye gulvskap på Hannovermessen med premiere den 23. april. Det ligger fem års utviklingsarbeid bak lanseringen av skapet som erstatter det globalt ledende TS 8-systemet som er tilgjengelig i flere millioner utgaver over hele verden.

"TS 8 har blitt oppgradert flere ganger gjennom årene, men nå har Rittal utviklet et helt nytt system, med skap og tilbehør som kan håndtere nye utfordringer. Vi møter behovet for skap for en stadig mer digitalisert verden, og vi fokuserer på å gjøre kundene våre mer kostnadseffektive, sier Per Magnusson, produksjef hos Rittal AS.

Rittal har en stand på 2 300 m² på Hannovermessen og rundt en femtedel av standen er viet til det nye gulvskapet. Det setter utropstegn for den betydningen lanseringen globalt kommer til å få for styre-, kontroll- og automasjonsskap.

Nytt sokkelsystem

Et helt nytt sokkelsystem er også utviklet. Det kombinerer fordelene med Rittals to nåværende system, som enkel montering, muligheten til å løfte skapet med bunn og sokkel. Den integrerer også andre funksjoner som sikker montering av kabler med standardiserte seksjoner. Sokkelsystemet er fullt kompatibelt med Rittals øvrige produkter som TS 8 skap, gulvpulter og PC skap. Dette betyr at kundene fremover kan benytte seg av fordelen med en sokkelløsning.

Ny funksjon for bærearm

Ytterligere nyheter på Hannovermessen er bærearmsystemet CP, som er vist med en ny høydejusterbar støtteseksjon for ergonomisk justering av paneler eller styrekomponenter på maskiner og systemer.

Smarte kjøleløsninger, større effektivitet

Rittal viser også Blue e+ veggmonterte kjøleaggregat med 1,6 kW kjøleeffekt og Blue e+ Chiller med 2,5 til 6 kW kjøleeffekter som gir økt energieffektivitet ved kjøling av skap og maskiner. Disse kjøleløsningene kan kommunisere med overordnede system via IoT Interface for Industry 4.0 applikasjoner.

Rittal lanserer også et helt nytt sortiment av IT-kjøleløsninger for individuelle rack og hele datasentre. Det nye sortimentet inneholder kjølemiddelbaserte kjøleløsninger, LCP DX, med en kjøleeffekt på 20 kW, hybridløsninger med indirekte fri kjøling med en kjøleeffekt på 35 kW og en ny generasjon av vannkjølte IT-kjøleløsninger, LCP CW.

Secure Edge Data Center for Industry 4.0

Det nye "Secure Edge Data Center" er en nøkkelferdig datasenterløsning utviklet av Rittal med sine globale partnere ABB og HPE. Den er designet for å fungere i tøffe industrielle miljøer. Fordelen er at bedrifter nå kan få tilgang til og reagere på kritiske data i sanntid ved at IT-kapasiteter etableres nærmere datainnsamlingen og maskinstyringen.

Digital verdikjede i henhold til Industri 4.0

Messebesøkende hos Rittal kan også oppleve verdikjeden i styre- og apparatskapskonstruksjon fra et industrielt 4.0-perspektiv. Forretningsenheten Rittal Automation Systems støtter verkstedsprosesser - fra manuelle verktøy til helautomatiserte systemer - med sitt utvalg av løsninger.

Teknologienettverket "Smart Engineering and Production 4.0" med Eplan, Rittal og Phoenix Contact vil demonstrere hvordan industriell teknologi og produksjonsprosesser kan digitaliseres fullt ut.

Rittals søsterselskap EPLAN presenterer de første glimtene i den kommende versjonen 2.8 på EPLAN-plattformen (Hall 6, stand H30). Denne overrasker med viktige innovasjoner innen ergonomi, noe som ikke bare akselererer det tekniske designet, men også automatisering og standardisering gjennom utvidelse av makroteknologi.

Jumo diraVIEW crop

Tydelig visning med JUMO diraVIEW

Viserinstrumentet er egnet til et bredt bruksområde innen ulike bransjer

Allsidig digitalt viserinstrument med LCD-display. Den nye displayserien JUMO diraVIEW brukes til visning av forskjellige prosessvariabler på stedet. Den intuitive bruken og konfigurasjonen i klartekst på enheten gir kortere oppstartstider og mulighet for å utføre justeringer uten bruksanvisning.

les mer...
Anders

Ny salgsingeniør hos Mitsubishi Electric Factory Automation

Anders Svendby har startet som teknisk selger hos Mitsubishi Electric Factory Automation med base i Drammen. 

les mer...
Avionr el crop

Gjennomførte Norges første elektriske flygning

Vil også legge til rette for billigere flybilletter

- Regjeringen har gitt Avinor i oppdrag å utvikle et program som skal legge til rette for introduksjon av elektriske fly i kommersiell luftfart. Det var en stor opplevelse å få bli med på denne flygningen og se at vi er i gang med utviklingen av framtidens luftfart, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

les mer...
SigumF P6 GLAS crop

Helautomatiske prøvetakere fra Maxx

Justering av prøvevolum er enkelt.

Sigum Fagerberg AS lanserer helautomatiske vannprøvetakere fra den tyske kvalitetsprodusenten Maxx. Maxx helautomatiske prøvetakere sikrer nøyaktige, pålitelige og dokumenterbare vannprøver for vann, avløp og industri.

les mer...