Bosch-ActiveCockpit-High-cr

Produksjonen kan økes og feil reduseres

Plattform for bedre kommunikasjon mellom maskiner og mennesker

Bosch Rexroth har utviklet ActiveCockpit, en interaktiv kommunikasjonsplattform som har tatt industri 4.0 rett inn i produksjonen. Løsningen integrerer dine systemer, slik at produksjonsdata kan koordineres mellom for eksempel   ordresystem og lagerstatus

Utfordringen
I industrien stilles det økende krav til mindre serier, tilrettelegging (justering) og raske endringer. Industri 4.0 blir da en nøkkel til effektiv produksjon. Ved å muliggjøre kommunikasjon mellom maskiner og mennesker, kan tempoet økes og feil reduseres. Det blir også lettere å gjøre analyse av produksjonsdata for ytterligere å finjustere produksjonen.

Løsningen
Programvaren ActiveCockpit er ideen om Industri 4.0 tatt rett inn i hjertet av produksjonen. Løsningen integrerer dine systemer slik at produksjonsdata kan koordineres mellom f. eks. ordresystem og lagerstatus -  informasjonen leser du av på produksjonsmaskinen, din laptop, smart-telefon eller nettbrett.

- Med ActiveCockpit har Bosch Rexroth utviklet en interaktiv kommunikasjonsplattform som registrerer alle relevante data, oppdaterer dynamisk og viser dem i sanntid på en pedagogisk måte og med et brukervennlig grensesnitt, sier Roald Haug, salgssjef i Bosch Rexroth AS

- Som et grensesnitt mellom produksjons- og IT-systemer åpner ActiveCockpit for kommunikasjon i samsvar med Industri 4.0. Takket være tilgjengeligheten av informasjon er det mulig i fellesskap å forbedre, tilpasse og endre verdier og innstillinger midt i produksjonen - uten tidkrevende stopp og avbrudd.

Fordeler
AktiveCockpit effektiviserer produksjonsprosessen og gjør at alle selskapets ressurser utnyttes bedre.

- Den integrerte teknologien sikrer at materiell og deler er på rett sted til rett tid i produksjonen.

Tilsvarende fordeler får du ved å integrere ditt ordresystem med ActiveCockpit. Bedre produktivitet med færre feil gir til slutt bedre virksomhet og mer fornøyde kunder.

- Brukervennlighet og åpenhet er hjørnesteinene i ActiveCockpit. For eksempel brukte vi en grafisk stil og en logikk som er kjent fra smarttelefoner og nettbrett, sier Roald Haug.

I februar ble ActiveCockpit belønnet med hederlig omtale i German Design Award 2017, som siterer:

«excellent product design in the human-machine interface category».

- I tillegg til at Bosch Rexroth selger løsninger som fokuserer på Industri 4.0, bruker vi også denne integrerte teknologi i vår egen produksjon. Det er en uttalt strategi i vårt konsern å være både ledende leverandør og bruker, noe som gir oss praktisk erfaring som vi tar med oss når vi utvikler løsninger for våre kunder, avslutter Roald Haug.

For mer informasjon besøk: https://www.boschrexroth.com/en/xc/products/product-groups/assembly-technology/manual-production-systems/activecockpit/activecockpitt.

WAGO direct_industry crop

Bruk skyløsning til å ta frem nye forretningsmodeller

Viktigste virkemidlet for å kunne utnytte de nye optimaliseringspotensialene

Industri 4.0 og big data åpner uventede muligheter for produsenter og legger grunnlaget for lovende forretningsmodeller. Teknologien krever økt oppmerksomhet for datasikkerhet. Fleksible og intelligente tekniske løsninger som samler data på feltnivå og sender de til skyen, er grunnlaget for nye løsninger.

les mer...
Windows-bruker

OMRON lanserer en komplett løsning for IO-Link

Gjør det enklere å oppnå produktivitets- og effektivitetsfordelene

Omron har lagt til et omfattende utvalg av IO-Link produkter til den allerede omfattende automasjonsplattformen, noe som gir brukerne et praktisk og pålitelig alternativ for å implementere komplette IO-Link løsninger.

les mer...
Baumer Flex crop_edited-1

Effektiv og fleksibel væskebehandling med den nye Baumer FlexFlow-familien av strømnings- og temperatursensorer

Sensorene har IO-Link

Med sin FlexFlow-familie av strømnings- og temperatursensorer har Baumer utvidet sitt sortiment av prosessensorer. Basert på det kalorimetriske måleprinsippet kan FlexFlow-familien overvåke både strømningshastigheten og mediumtemperaturen.

les mer...
Assembly_GOT_Ch9_2_JPEG

Nytt kjøleaggregat hos SKF forbedrer energieffektiviteten

Teknologien gir en behovsstyrt kjøling

SKF har testet det nye kjøleaggregat Blue e+ fra Rittal. Resultatet er imponerende. Energieffektiviteten økte med 76,5 prosent, i tråd med de høye forventningene. – Det er en betydelig reduksjon på en enkelt enhet, og de som har sett resultatene har vært positive.

les mer...