Eaton UPSs (1) crop

Pålitelig informasjon om verdiene er svært viktig for å utforme installasjoner

Overstiger kravene de kommende endringene i standarden for UPS-sikkerhet

Etter omfattende testing kan Eaton bekrefte at deres eksisterende UPS-produkter ikke bare oppfyller, men faktisk overstiger kravene i de kommende endringene i den internasjonale standarden IEC 62040 Uninterruptible Power Systems (UPS).

Kombinert med selskapets innsikt i bransjen betyr dette at de kan tilby IT, datasenter utviklere og installasjonsansvarlige, ekspertråd om tolkning av den nye standarden.

«Tilleggene til IEC 62040 gjør det obligatorisk for UPS-produsenter å oppgi verdiene for Icw (Rated short time withstand current) eller Icc (rated conditional short-circuit current) for produktene deres», uttaler Kjetil Fjeldstad, salgsdirektør prosjektsalg i Eaton. «Dette er en utvikling vi ønsker velkommen, siden pålitelig informasjon om disse verdiene er svært viktig for å utforme installasjoner som skal være sikre også ved feil. Men selv om det er minstekrav til Icw og Icc i tillegget i IEC 62040, overstiger faktisk feilstrømsnivå ofte disse i reelle installasjoner. Det er viktig at installasjonsansvarlig vurderer dette når de velger produkter, og sørger for at produktegenskapene overstiger anleggets største feil- og overlaststrømmer, og kan dermed brukes sikkert i installasjonen.»

For å oppnå samsvar med det nye tillegget i IEC 62040 må UPS-produkter med oppgitte Icc- eller Icw-verdier på 10 kA eller høyere laboratorietestes med et spesifisert strømnivå på UPS-produktets inngangsterminaler og med en kortslutning ved UPS-ens utgangsterminaler. Gjennom hele testen må UPS-en fungere sikkert uten lysbuer eller synlige flammer. Eatons produktdesign er allerede gjenstand for svært strenge sikkerhetsstandarder og presterte over minstekravene under testing.

Icw som dekkes av den nye standarden, er strømnivå som kan opprettholdes uten at det oppstår skader, i en bestemt kort tidsperiode.

Icc – som vanligvis brukes når UPS-en er beskyttet av f.eks. en sikring – er den antatte kortslutningsstrømmen som kan motstås på den tiden det tar for kortslutningsvernet å virke. Verdiene er knyttet til UPS-produktets lave impedansbane, vanligvis en statisk bryter med tilknyttede komponenter som sikringer, brytere og induktorer som brukes når produktet brukes i «bypassmode» eller «line-interactiv mode». Kravene gjelder for hver enkelt «bypasskrets», også interne forbikoblingsfunksjoner.

Les mer om Eatons løsninger på www.eaton.no/powerquality.

Om Eaton

Eaton er et strømstyringsselskap som hadde en omsetning på USD 20,9 milliarder i 2015. Eaton leverer energieffektive løsninger, som hjelper våre kunder med å håndtere elektrisk, hydraulisk og mekanisk kraft på en effektiv, sikker og bærekraftig måte. Eaton har ca. 97 000 ansatte og selger produkter til kunder i mer enn 175 land. Besøk www.eaton.no for mer informasjon

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.