Diane van der Sanden

i-Automation består av intelligente, integrerte og interaktive løsninger

Omron satser på Industry 4.0

Omron utvider tilbudet sitt til kunder i Norden med roboter og automasjonssystemer. Som en del av sin i-Automation strategi åpner Omron nå et nytt nordisk automasjonssenter (NAC – Nordic Automation Center) i Malmø i Sverige.

Omrons konsept om i-Automation består av intelligente, integrerte og interaktive løsninger som åpner opp for uante muligheter med tanke på produktivitet og kvalitet i industriprosesser. Omrons hovedfokus er på interoperable løsninger som legger til rette for digitalisering av produksjonen i forbindelse med Industry 4.0. Som en del av i-Automation strategien kommer Omron til å delta på to viktige arrangementer i høst for å vise hvordan de vil bistå kundene i overgangen til Industry 4.0, blant annet gjennom demonstrasjoner av de nyeste robotene og automasjonsløsningene.

Omron kommer til å delta på Hi Tech & Industry Scandinavia-messen på MCH Messecenter Herning den 3. til 5. oktober. På Omrons stand (i sal E, stand 4012) blir det demonstrasjoner av Omrons nyeste robotløsninger for avansert produksjon, inkludert to autonome, førerløse transportsystemer som beveger seg på egen hånd mellom arbeidsceller. Disse robotene har integrert navigering og bevegelseskontrollere samt programvarebasert kartgenerering, som gjør dem i stand til å navigere gjennom avgrensede arbeidsområder uten at det trengs noen spesiell infrastruktur. Det blir også demonstrasjoner som tar for seg sikkerhet, automatiserte optiske undersøkelser og panelløsninger, og som viser hvordan Omron legger til rette for konkurransedyktige, fremtidsrettede og fleksible produksjonsfasiliteter for kundene sine.

Omron har også investert i et splitter nytt nordisk automasjonssenter, som åpnes offisielt den 26. oktober 2017 under en storstilt seremoni. Senteret gir kunder fra Norge, Sverige, Danmark og Finland tilgang til teknologi og tekniske ressurser på ett sentralt sted. Omron kommer også til å bruke senteret som demonstrasjonslokal og et universitetslignende laboratorium der kunder kan samarbeide om, teste ut og utforske Industry 4.0-løsninger.

Åpningsseremonien kommer til å vise produsenter hvordan de kan gjøre seg klare for digitalisering av fabrikkene sine, en viktig trend innen produksjonsbransjen som går ut på å kombinere roboter med AI. Professor Anders Kofoed-Petersen, visedirektør i Alexandra Instituttet og AI-ekspert, kommer til å holde et foredrag om dette temaet under åpningen, og i tillegg blir det presentasjoner om fleksible fabrikkløsninger, generell utstyrseffektivitet og Industry 4.0.

«Ved å fokusere mer på den nordiske regionen, blir Omron bedre i stand til å hjelpe kundene våre med å gå over til Industry 4.0», sier Håkan Nordkvist, Omrons direktør i Norden. «Den ledende posisjonen vår innen robotteknologi og AI gir kundene våre løsningene for integrasjon, interaksjon og intelligens de trenger for å holde seg konkurransedyktige i produksjonsbransjen.»

 

Moholt DNV crop

DNV GL velger Karsten Moholt AS som pilot til deres digitale plattform Veracity

Gjør det mulig å få friksjonsløs tilkobling mellom ulike industriaktører,

DNV GL og Karsten Moholt AS har i dag signert en pilotavtale for samarbeid på DNV GL sin digitale plattform Veracity. DNV GL etablerer nå samarbeid med flere bransjeledere for å utvikle en digital industriplattform.

les mer...
MW Terje crop

Malthe Winje - Endrer seg med teknologiutviklingen

Mest berørte enheten er automatiserings og prosjekt virksomheten til konsernet

Alle analyser viser at teknologien utvikler seg raskere enn noen sinne. Men mindretallet av bedriftsledere evner å følge opp den rivende utvikling i egen bedrift. Malthe Winje er et godt eksempel på et selskap hvor ledelsen har tatt tak i utfordringene digitalisering og nye samarbeidsrelasjonen kan medføre.

les mer...
HMI wp crop

Forbrukermarkedet påvirker morgendagens HMI løsninger

Følger opp sluttbrukernes forventninger og tilbyr nye funksjoner og egenskaper

Brukeropplevelse med dagens personlige elektronikk- og forbrukerwebsteder driver utviklingen og bruken av industrielle automatiseringsløsninger mot mer brukervennlig maskingrensesnitt.

les mer...
Phoenix sikker  crop

Ruter med nye Security-funksjoner

Security-ruteren kan implementeres i et Defense-in-Depth-konsept

Security-ruter FL MGuard RS4000 TX/TX-P fra Phoenix Contact har et utvidet temperaturområde samt godkjennelsene ATEX og IECEx. Fra Firmware 8.5 frigis i tillegg ytterligere Security-funksjoner i dette produktet som standard.

les mer...