Diane van der Sanden

i-Automation består av intelligente, integrerte og interaktive løsninger

Omron satser på Industry 4.0

Omron utvider tilbudet sitt til kunder i Norden med roboter og automasjonssystemer. Som en del av sin i-Automation strategi åpner Omron nå et nytt nordisk automasjonssenter (NAC – Nordic Automation Center) i Malmø i Sverige.

Omrons konsept om i-Automation består av intelligente, integrerte og interaktive løsninger som åpner opp for uante muligheter med tanke på produktivitet og kvalitet i industriprosesser. Omrons hovedfokus er på interoperable løsninger som legger til rette for digitalisering av produksjonen i forbindelse med Industry 4.0. Som en del av i-Automation strategien kommer Omron til å delta på to viktige arrangementer i høst for å vise hvordan de vil bistå kundene i overgangen til Industry 4.0, blant annet gjennom demonstrasjoner av de nyeste robotene og automasjonsløsningene.

Omron kommer til å delta på Hi Tech & Industry Scandinavia-messen på MCH Messecenter Herning den 3. til 5. oktober. På Omrons stand (i sal E, stand 4012) blir det demonstrasjoner av Omrons nyeste robotløsninger for avansert produksjon, inkludert to autonome, førerløse transportsystemer som beveger seg på egen hånd mellom arbeidsceller. Disse robotene har integrert navigering og bevegelseskontrollere samt programvarebasert kartgenerering, som gjør dem i stand til å navigere gjennom avgrensede arbeidsområder uten at det trengs noen spesiell infrastruktur. Det blir også demonstrasjoner som tar for seg sikkerhet, automatiserte optiske undersøkelser og panelløsninger, og som viser hvordan Omron legger til rette for konkurransedyktige, fremtidsrettede og fleksible produksjonsfasiliteter for kundene sine.

Omron har også investert i et splitter nytt nordisk automasjonssenter, som åpnes offisielt den 26. oktober 2017 under en storstilt seremoni. Senteret gir kunder fra Norge, Sverige, Danmark og Finland tilgang til teknologi og tekniske ressurser på ett sentralt sted. Omron kommer også til å bruke senteret som demonstrasjonslokal og et universitetslignende laboratorium der kunder kan samarbeide om, teste ut og utforske Industry 4.0-løsninger.

Åpningsseremonien kommer til å vise produsenter hvordan de kan gjøre seg klare for digitalisering av fabrikkene sine, en viktig trend innen produksjonsbransjen som går ut på å kombinere roboter med AI. Professor Anders Kofoed-Petersen, visedirektør i Alexandra Instituttet og AI-ekspert, kommer til å holde et foredrag om dette temaet under åpningen, og i tillegg blir det presentasjoner om fleksible fabrikkløsninger, generell utstyrseffektivitet og Industry 4.0.

«Ved å fokusere mer på den nordiske regionen, blir Omron bedre i stand til å hjelpe kundene våre med å gå over til Industry 4.0», sier Håkan Nordkvist, Omrons direktør i Norden. «Den ledende posisjonen vår innen robotteknologi og AI gir kundene våre løsningene for integrasjon, interaksjon og intelligens de trenger for å holde seg konkurransedyktige i produksjonsbransjen.»

 

Autic IOT crop

Kompakt IOT grensesnitt

Løfter enkelt data fra felt til sentral database

Med EXware, som forhandles av Autic AS, realiserer du flytting av data fra industrianlegg til sky. Enheten er et resultat av Exors HMI-løsning, med kjente protokoller som Profinet, Ethercat, EthernetIP, DNP3, Bacnet, KNX mot feltutstyr.

les mer...
Nynans 2 crop

Imponerende snuoperasjon

Forholdene er lagt til rette for den digitale fremtid

- Vi har bevisst jobbet med å velge ut få, men svært leveringsdyktige leverandører av teknisk utstyr, forteller Christensen. I arbeidet med å forbedre driftsrutinene er det jobbet en god del med å forbedre vedlikeholdssystemene.

les mer...
E+H liten crop

Liten og nett elektromagnetisk mengdemåler for ledende væsker

Sikker og effektiv mengdemåling

Mange bedrifter har funnet ut at det er penger å spare ved å måle og dermed begrense bruken av tilsetningskjemikaler. Derfor har det vært en økende etterspørsel etter måleinstrumenter som effektivt kan måle forbruket.

les mer...
AMNYTT Nr 6 crop_edited-1

AMNYTT 06 2017 er distribuert

Utviklingen nå mer omfattende enn for kort tid siden

Det ser ut til at de fleste piler for norsk økonomi og industri peker oppover. Næringslivet har vist en formidabel evne til å tilpasse seg nye rammebetingelser. Fagfolk har flyttet på seg og omstilt seg til nye bransjer.

les mer...