Omron-robot-crop

Forenkle gjennomføringen av robotprosjekter i et produksjonsmiljø

Omron lanserer nye integrerte løsninger for industrielle roboter

Omron Corporation lokalisert I Kyoto, Japan, lanserte industrielle roboter den 1. April 2016 i 39 land rundt om i verden. Denne lanseringen inneholder 49 av de beste robotene i klassen som er utviklet av Omron Adept Technologies, Inc.

Disse er integrert med Omrons sensor-, sikkerhetskomponenter og prisbelønte NX/NJ serie med maskinkontrollere for å forenkle gjennomføringen av robotprosjekter i et produksjonsmiljø.

Omrons unike kombinasjon av programvare og kontrollarkitektur løser utfordringer ved blant annet produksjon av varierte produkter med kort produktlivssyklus, noe som krever hurtig bytte i produksjonslinjen. Felles kontroller, integrert programvarearkitektur og utviklingsmiljø imøtekommer nåværende og fremtidige behov for enkel prosessdesign, fleksibel drift og forutsigbart vedlikehold. Fleksibiliteten og smidighet i våre løsninger er ideell for bransjer som mat- og drikkevarer, bilindustri og høyteknologi.

Denne globale lanseringen viser Omrons fokus på innovative løsninger som fremmer produksjon og produktivitet gjennom integrering av roboter med sensing, kontroll, motion og sikkerhetsfunksjoner.

Nøkkelfunksjoner

Sørger for at industrielle robot modeller oppnår både høyhastighetsytelse og pålitelighet:

Lanseringen av de 3 robot seriene (SCARA, Delta, Mini) gir både høyhastighetsytelse og pålitelighet til den mekaniske siden av Omrons løsning. Alle roboter kan styres ved hjelp av et felles integrert utviklingsmiljø som muliggjør fleksibel bruk av robottyper i samsvar med nødvendige programmer.

Muliggjør linking med kontrollprodukter, som for eksempel PLS:

Omrons industrielle robotløsninger kobler sømløst alle roboter mot maskinkontrollmiljøet som forvaltes av Sysmac automasjonplattformen. Denne tilnærmingen forbedrer den totale gjennomstrømningen av de mest krevende produksjonslinjer som forbigår begrensningene til det tradisjonelle rammeverket som bruker konvensjonelle roboter.

Integrert programvaremiljø forenkler design og utvikling:

“Automation Control Environment” (ACE) inneholder nyttige applikasjonsorienterte veivisere som vesentlig minimerer antallet programmeringskoder. Brukerne har tilgang til en kraftig 3D-emuleringsverktøy som reduserer tiden det tar å validere nye automatiserte prosesser. Vision guidede robotikkapplikasjoner støttes helhetlig av ACE PackXpert emballasjelinjer.

For mer informasjon: www.industrial.omron.no

Om Omron

Med hovedkontor I Kyoto, Japan, er Omron Corporation en global leder innen automasjon. Etablert i 1933 og ledes av president Yoshihito Yamada, har Omron mer enn 39.000 globalt ansatte som arbeider for å tilby produkter og tjenester i over 110 nasjoner og regioner. Omrons industrielle automasjonsvirksomhet leverer løsninger innenfor områdene input, logikk, output samt sikkerhetsprodukter til maskinbyggere, tavlebyggere og produsenter.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...