Omron nye bølge crop

Gjør tavlebyggere i stand til å lage mindre styreskap

OMRON lanserer Industri 4.0 fabrikkautomasjonsprodukter bygget på en enhetlig designplattform

De nye produktene består blant annet av 144 modeller fordelt på to kategorier: digitale temperaturkontrollere i E5CD-B- og E5ED-B-serien og A22NE P-nødstoppknapper med Push-In-Plus-teknologi.

Omron har tatt i bruk et enhetlig design på sine fabrikkautomasjonsprodukter for å spare plass. Dette gjør tavlebyggere i stand til å lage mindre styreskap eller legge til flere komponenter i et skap for å øke kontrollfunksjonaliteten. I tillegg gjør den standardiserte, mindre størrelsen på disse komponentene tilpasningen enklere og raskere. Videre har den enhetlige designplattformen Omrons merkebeskyttede Push-In-Plus-kablingsteknologi, som kombinerer raskere kabling med en pålitelig tilkobling og enestående vibrasjonsbestandighet.

Den enhetlige designplattformen resulterer i betydelige besparelser. Tidligere fabrikkautomasjonsprodukter som er bygget på den enhetlige designplattformen, har blitt tatt i bruk av mer enn 10 000 globale selskaper. Noen typiske eksempler er:

en produsent av produksjonsutstyr med halvledere reduserte produksjonskostnadene og skapstørrelsen med 30 % og kablingstiden med 50 %

et selskap innen elektroteknisk installasjon i Nederland reduserte skapstørrelsen med 20 % med 15 % færre kostnader i hele tavlebyggeprosessen

Omron har som mål å fornye kundenes kontrolltavler, og ved å utvide utvalget av fabrikkautomasjonsprodukter bygget på den enhetlige designplattformen, gir selskapet kundene sine et bredere utvalg av enheter å velge mellom.

Siden komponenthøyde kan variere basert på for eksempel effekt og varmetap, har vi kategorisert tavlene i tre hovedgrupper, hver og en med spesifikke plasseringer i kontrollskapet: I/O, Kontroll og Effekt. Innad i hver kategori har vi angitt de optimale reglene for å redusere dødplass og optimalisere bredden mellom kabelkanalene.

Nye produkter

Digitale temperaturkontrollere: E5CD-B og E5ED-B

Neste generasjons digitale temperaturkontrollere, E5CD-B og E5ED-B, ble lansert i april 2017, og disse er designet for optimal og automatisk temperaturkontroll uten menneskelig inngripen. Alle typiske justeringer som normalt ville blitt gjort i feltet av eksperter, automatiseres med kunstige intelligensalgoritmer (AI). Den adaptive kontrollteknologien oppdager automatisk endringer i prosessen under kontrollen og tilpasser PID-en tilsvarende. Omron har utvidet E5CD-B- og E5ED-B-seriene med modeller som har Push-In Plus-teknologi. Denne teknologien omfatter bakinnsetting av kablene, noe som gjør det mulig å montere side ved side. Dette gjør panelene renere og mer plassbesparende.

  • Tilkoblingsmetode: Push-In Plus-teknologi
  • Inngangssamplingsperiode: 50 ms
  • Kontrollutgang (avhenger av modell): releutgang, spenningsutgang for drift av SSR-er eller lineær strømutgang

Nødstoppknapper: A22NE-P

A22NE-P-serien utvider A22E-serien med nødstoppknapper med ny Push-In-Plus-teknologi. Teknologien reduserer kablingstid og sparer opptil 30 % plass sammenlignet med vanlig skrueteknologi. Kontaktenhetene har bakinnsetting av kabler, noe som gjør det mulig å montere side ved side. Dette gjør panelene renere og mer plassbesparende.

  • Tilkoblingsmetode: Push-In Plus-teknologi (opptil tre enheter kan monteres)
  • Størrelse (innvendig dybde inkludert panelet):
  • 39,5 mm (enkeltkontakt eller lysenhet)
  • 55 mm (dobbel kontaktenhet)

Om Omron

Omron Corporation er et ledende firma for industriell automasjon som utnytter kjerneteknologien i sensor- og kontrollkomponentene sine for å kunne ekspandere innenfor bransjer som blant annet bilbransjen, sosial infrastruktur, helse og miljø. Omron ble grunnlagt i 1933, har rundt 36 000 ansatte over hele verden og tilbyr produkter og tjenester i 117 land og regioner. Innen industriell automasjon bidrar Omron til å skape et rikt samfunn ved å tilby automasjonsteknologier som bidrar til nyskaping innen produksjon, samt produkter og kundestøtte. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til industrial.omron.eu.

 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...