Windows-bruker

Gjør det enklere å oppnå produktivitets- og effektivitetsfordelene

OMRON lanserer en komplett løsning for IO-Link

Omron har lagt til et omfattende utvalg av IO-Link produkter til den allerede omfattende automasjonsplattformen, noe som gir brukerne et praktisk og pålitelig alternativ for å implementere komplette IO-Link løsninger.

De nye produktene, som inkluderer sensorer med høy ytelse og allsidige IO-Link masterenheter, gjør det enda enklere å oppnå produktivitets- og effektivitetsfordelene som er forbundet med Smart Factory løsninger.

Den nye serien med IO-Link kompatible sensorer fra Omron omfatter fotoceller med både sender/ mottaker, retrorefleksjon og diffusrefleksjon, fargemerkingssensorer, standard og sprutbestandige induktive givere. Alle typene er tilgjengelige med forhåndskablede tilkoblinger, med standard M8 kontakter eller M12 Smartclick kontakter som gir raskere og mer praktisk installasjon.

De mange nyskapende funksjonene som tilbys av de nye sensorene, inkluderer muligheten til kontinuerlig å overvåke og rapportere egen ytelse og gi støtte for umiddelbar rekonfigurasjon ved bruk av data som overføres av automasjonssystemet.

Sensorene utfylles av to IO-Link mastermoduler, én med skrueløs klemmeterminaler for bruk med forhåndskablede sensorer og en med Smartclick kontakter. Begge hovedmastermodulene muliggjør tilkobling av standardsensorer, samt de nye IO-Link typene, noe som gjør det enkelt å oppgradere eksisterende maskiner og systemer.

 

IO-Link er en åpen internasjonal standard som støttes av mer enn 100 selskaper, inkludert store sensorprodusenter. Den gir toveiskommunikasjon og i tillegg til å støtte typiske sensor- og aktuatorsignaler, gjør den også at sensorer og aktuatorer kan utveksle statusinformasjon og driftsparametere med automasjonssystemet.

Dette betyr for eksempel at en sensor kan generere et varsel når ytelsen reduseres på grunn av tilsmussing, slik at dette kan rettes opp før det resulterer i en maskinstopp. Muligheten til å sende nye parametere til sensorene er spesielt nyttig i maskiner som håndterer mer enn én type produkter, siden det innenfor mange bruksområder eliminerer behovet for manuell inngripen i endringer.

Omrons nye IO-Link produkter er en del av selskapets totale automasjonsplattform, som også inkluderer støtte for EtherCAT og EtherNet/IP. For sømløs integrering er IO-Link produkter inkludert i Omrons Sysmac Studio programvare, noe som gir omfattende fasiliteter for konfigurering, programmering, simulering og overvåkning av automasjonssystemer.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til www.industrial.omron.eu

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

JFK Werma WeAssist crop

Reduser risiko og usikkerhet, og spar deg for kostbar nedetid

Mangelen på sanntidsinformasjon kan føre til uventede flaskehalser og produksjonsnedetid, noe som til slutt påvirker bedriftens lønnsomhet. Med WeAssist prosessoptimaliserings-system fra JFKnudtzen kan du løse utfordringene.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

Elektronisk komponentbeskyttelse for 48 V forbrukere

Med de nye, enkanals automatsikringene PTCB fra Phoenix Contact sikres nå også last med forsyningsspenning på 48 V DC elektronisk. Komponentbeskyttelsen kan kombineres med rekkeklemmeporteføljen CLIPLINE. 

UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.