NORD-et-trinn-crop

Ved applikasjoner med høy hastighet er tannhjulgirene en kraftigere løsning

Ny serie med ettrinns NORD-drev

NORD DRIVESYSTEMS har lansert en ny serie med ettrinns tannhjulsgir med NORDBLOC.1 lettmetallhus. Girserien er spesielt velegnet til bruk i pumper, røreverk, vifter og intralogistikk.

NORD har arbeidet tett med anerkjente produsenter på disse feltene gjennom hele utviklingsprosessen. Fremfor alt har girene svært høy torsjonsstivhet på grunn av en robust konstruksjon, som er grundig testet med blant annet brå økning i pumpetrykket og vibrasjon i akselen. Ved applikasjoner med høy hastighet er disse tannhjulgirene en kraftigere løsning enn totrinns enheter. Stor presisjon i produksjonsprosessen og høy kvalitet på materialene bidrar til at produktene veier lite, går jevnt og gir usedvanlig god ytelse. Overflatebehandlingen nsd tupH er tilgjengelig som et valgfritt alternativ.

Denne behandlingen gjør enheten svært motstandsdyktig mot korrosjon, for eksempel ved langtids bruk i aggressive miljøer. Alternativer for IEC- og NEMA-motormontering, i tillegg til forskjellige aksler, lagre og smøreløsninger, legger til rette for allsidige og skreddersydde konfigurasjoner. De nye NORDBLOC.1-produktene vil i startfasen være tilgjengelige i fem størrelser. 

NORD DRIVESYSTEMS med deres cirka3200 ansatte er en av verdens ledende leverandører av fullskala og altomfattende løsninger. NORDs produktportefølje strekker seg fra standard drifter til skreddersydde løsninger for krevende bruksområder, f.eks basert på energieffektive eller eksplosjonsbeskyttede drifter. Bruttoomsetningen i forretningsåret 2015 var på 540 millioner euro. Selskapet ble grunnlagt i 1965 og har nå vokst til å inkludere over 36 filialer på verdensbasis. NORD har etablert et omfattende distribusjons- og tjenestenettverk for å sikre korte leveringstider og for å tilby kundefokuserte tjenester på kort varsel. NORDs brede utvalg av girtyper dekker momenter fra 10 Nm til 250 000 Nm  Selskapet produserer også motorer i størrelser fra 0,12 kW til 1 000 kW og tilsvarende kraftelektronikk i form av frekvensomformere. NORDs utvalg av omformere består av konvensjonelle modeller for installasjon i kontrollkabinetter i tillegg til fullintegrerte enheter i desentraliserte utgaver.

www.nord.com

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.