Ellingsen Instruments crop

Har god posisjon i markedet etter leveranser gjennom 54 år

Ny selskapsstruktur i Ellingsen-gruppen

Namo Holding AS, morselskapet til Haakon Ellingsen AS, restrukturerer og utvider sin virksomhet. 1.januar 2016 fisjonerte Haakon Ellingsen AS sin virksomhet i Stavanger til et eget selskap; Ellingsen Systems AS.

Samtidig startet Ellingsen Indutech AS sin virksomhet 1.12.15, og med dette utgjør nå søsterselskapene i Ellingsen-gruppen følgende 3 selskap;

Haakon Ellingsen AS, nå med nytt markedsnavn Ellingsen Instruments, har en god posisjon i markedet etter leveranser gjennom 54 år. Hovedfokus vil være eksisterende kjerneområder og markedskunnskap innen aktuerte og avanserte ventiler til olje & gass, fluid mekanikk og filtrering.

Ellingsen Systems AS vil fortsette satsningen innen hydraulikk, kjemikalieinjeksjon, pumper og instrumentering. Hovedfokus vil være videre utvikling innen både engineering og systembygging av spesialløsninger.

Ellingsen Indutech AS vil bygges opp til å bli en spesialist innen ventiler til tradisjonell landbasert industri og marine. Hovedfokus vil være gode leverandørnettverk og godt samarbeid med kunden.

- Med dette ønsker vi å diversifisere virksomheten samt få flere ben å stå på i et marked med hyppige skiftninger, sier Morten Gyllensten, styreleder og eier av Namo Holding AS.

Om Ellingsen-gruppen

Selskapene i Ellingsen-gruppen leverer totalløsninger for prosesskontroll innen ventiler, aktuering og instrumentering til oljebransjen, marine og landbasert industri. Vi har et variert og avansert produktspekter innen pneumatikk, hydraulikk og instrumenteringsutstyr, bestående av håndplukkede produkter fra velrenommerte internasjonale produsenter. I tillegg kommer egenutviklede produkter og systemer. Vi tilbyr også installasjons- og vedlikeholdstjenester.

Haakon Ellingsen AS ble etablert i 1962 og har utviklet seg til å bli en ledende leverandør av kvalitetsprodukter til norsk offshore, skip og landbasert industri. Sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 14001.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.