Autic-YachtNtxt-crop

Bruk av kvalitet SSD disker har spart kunder for mange timers arbeid

Ny PC serie for maritimt bruk fra Autic System

Autic system har fornyet utvalg av marinegodkjente Panel PC-er, monitorer og Boks PC-er. Produktene er spesielt tilpasset maritime anvendelser med DNV GL og IEC60945 typegodkjenning, eksakt dimming av lysstyrke i skjerm og redundant tilkoblinger for strømforsyning.

Nytt hovedkort med Intel Celeron N2930 Baytrail prosessor med 4 kjerner og 2,16Ghz klokkefrekvens. Prosessoren regulerer effektforbruket fra kun 4,5 til 7,5 watt avhengig av belastning. Det er en god egenskap med hensyn til varmeutvikling. Et annet argument for valg av denne 7. generasjon CPU fra Intel er gunstig prisbilde og ikke mist valg av Windows 10 Entry, som er lavt priset fra Microsoft. Ytelsen passer utmerket til HMI- og SCADA-løsninger. Standard utførelse er med 120GB SSD disk og 4GB Ram som kan utvides.

Det benyttes display med god innsynsvinkel og LED bakgrunnsbelysning med opptil 1000 NIT (Candela) styrke. For bruk utendørs utføres Optical Bonding behandling av display som gir bedre lesbarhet og sikrere produktet mot fuktighet og kondens.

For å unngå problemer ved hyppige strømbrudd, som ofte kan oppstå under igangkjøring av anlegg ved verft, benyttes Intel SSD disker med spesiell avbrudds-beskyttelse som sikrer tap av data. Kjent utfordring for Windows operativsystem er plutselig brudd på disk tilgang gir utilsiktet shutdown. Produktansvarlig Tron Saastad opplyser at bruk av kvalitet SSD disker har spart kunder for mange timers arbeid.

Marine godkjente PCer fra Autic system benyttes i alle typer skip fra små hurtigbåter, lektere, cruise, ferger, brønnbåter og tankskip.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.