Catena telefon crop

En av de enkleste og mest driftssikre telefonene som finnes på markedet

Ny «Sound Powered» telefon

«Sound Powered» betyr at hele systemet drives av energien i tale, kombinert med manuelt generert oppkall. Ingen sentral, ingen strømforsyning, ikke noe nettverk og ingen konfigurasjon. Fungerer når alt annet er ute av drift.

Catena Senza er en «Sound Powered» telefon og dermed en av de enkleste og mest driftssikre telefonene som finnes på markedet. «Sound Power» teknologien gjør at telefonen fungerer når alt annet er ute av drift, den drives av energien i stemmen og oppkall gjøres manuelt ved å dreie på generatorhjulet i front på telefonen. Systemet kan settes opp som punkt-til-punkt eller som en buss der ett oppkall går til alle som er tilkoblet bussen. Selve linja er et enkelt trådpar der lengde avgjøres av kvalitet og tverrsnitt på leder. 10Km er ikke noe problem med 0.6mm leder og med riktig kabel kan man gå opptil 25Km.

«Sound Power» teknologien er svært velegnet der man ønsker et enkelt telefonsystem med maksimal driftssikkerhet, enten det er midlertidig eller permanent. Typiske bruksområder er som driftstelefon for E-verk, internkommunikasjon på skip, nødtelefon i skianlegg, midlertidig samband under driving av tunneler og ellers alle steder med krav til en enkel, pålitelig og robust kommunikasjonsløsning.

Catena Senza kan leveres i glassfiber armert plast (GRP) eller aluminium, i ulike farger og med ulike symboler på dør. Hele telefonen er vann- og støvtett (IP66) og er egnet for alle typer miljø, enten den står ute i anlegget eller inne i et kontrollrom.

Mer informasjon finnes på; www.catena.no

 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.