Atlas-vekt-crop

Lastecellene har vibrasjonsutstyr, noe som minsker belastningen

Nøyaktig vekt

Produktlengden varierer fra fire desimeter opptil nærmere tolv meter, og vekten varierer kraftig med størrelsen. Uansett størrelse kreves det en enorm nøyaktighet og presisjon når det gjelder vekten på leveransene.

Niklas Jakobsson er global logistikkutvikler hos Atlas Copco Secoroc, og har blant annet som oppgave å finne redskaper for lagerhåndtering og emballering.

– Vi sender ut omlag fem hundre tonn i uken fra enheten vår. At vekten er nøyaktig, er svært viktig av mange årsaker. Én av dem er transportkostnadene. Med de store volumene vi sender ut, kan ett kilo ekstra per kolli i fraktkostnad innebære miljøkostnader på slutten av året. Det er en kostnad som har direkte konsekvenser for resultatet, sier Niklas Jakobsson.

En annen grunn til nøyaktige vektangivelser er at kundene i mange tilfeller krever stor nøyaktighet ved innkjøp.

– La oss si at kunden skal bore et 200 meter dypt hull. Dersom hver tremeterstang veier noen kilo for mye eller for lite, kan den beregnede vekten avvike ganske mye til slutt. Kanskje så mye at utstyret ikke tåler påkjenningen, sier Niklas Jakobsson.

Fleksibelt system for ulik vekt

Arbeidsplassen til Niklas Jakobsson og teamet hans må kunne håndtere objekter i ulike størrelser. Derfor er vektene de har kjøpt inn fra METTLER TOLEDO, plassert på fire løftebord som står på rad. METTLER TOLEDO har dessuten levert veieutstyr i form av lasteceller med Eternet-kommunikasjon til hvert bord.

– Således kan vi, avhengig av lengden på boren, veie objektene samtidig på alle de fire vektene. Veieutstyret summerer vekten vist på de fire bordene, og gir en totalvekt. En programvare viser vektfordelingen mellom bordene. Operatøren kan enkelt velge hvilke av løftebordene som skal være med på veiingen, sier Niklas Jakobsson.

Et avgjørende spørsmål for Atlas Copco har vært vektenes robusthet. Med daglig håndtering av tunge stålkonstruksjoner må man regne med mye støt og slag.

– Lastecellene har vibrasjonsutstyr, noe som minsker belastningen når vi henter bunter og legger dem ned. Dette demper også selve peaken ved et hardt støt eller slag.

Smidig installasjonsprosess

Det nye måleutstyret er installert ved elleve arbeidsstasjoner, og har vært i bruk siden september 2016. Et halvår senere fungerer utstyret prikkfritt og helt i henhold til ønskemålene. Niklas Jakobsson er svært fornøyd med måten METTLER TOLEDO har vært behjelpelige ved implementeringen av det nye veiesystemet på.

– Vi har fått meget god hjelp av METTLER TOLEDO under hele prosessen. Samarbeidet har fungert kjempebra, og METTLER TOLEDO har hele tiden vært tilgjengelige når vi har trengt hjelp, sier Niklas Jakobsson.

Investeringen har også medført betydelige forbedringer i arbeidsprosessen, og frigjort mange ressurser hos operatørene.

– Arbeidsbyrden har minsket markant. Tidligere måtte vi beregne totalvekten manuelt, og man kunne aldri være sikker på at beregningene var i samsvar med virkeligheten. Nå skjer veiingen og rapporteringen på nulltid, noe som har økt kapasiteten til enheten vår, og vi har kunnet frigjøre ekstra ressurser, sier Niklas Jakobsson.

Atlas Copco Secoroc har langtrekkende planer om flere automatiseringer innen veieteknikk.

– Vi ekspanderer stadig, og kommer til å ha stort behov for METTLER TOLEDO også fremover. Vi har samarbeidet med dem siden tidenes morgen. Jeg var i kontakt med METTLER TOLEDO allerede på begynnelsen av nittitallet, og vet at det er en trofast og stabil leverandør, sier Niklas Jakobsson.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.