Kølner-mengde-crop

Transmitteren kan installeres og fjernes uten demontering av rørsystemet

Modulær In-Line mengdemåler for trykkluft og gasser

Den nye, kompakte EE741 in-line strømningmeter fra E + E Elektronikk, som forhandles av Leif Kølner Ingeniørfirma A/S, måler nøyaktig forbruk av komprimert luft og industrielle gasser som for eksempel nitrogen, oksygen, helium, CO2 eller argon.

Takket være den modulære design, en og samme transmitter kan brukes i tre forskjellige rørdiameter (DN15, DN20, DN25). For å gjøre dette, er transmitteren ganske enkelt kombinert med riktig montasje blokk.

Enkel installasjon og fjerning
Målerens monteringsblokk er permanent montert på et passende sted på rørledningen. Transmitteren kan installeres og fjernes uten demontering av rørsystemet og med bare en kort avbrytelse av luft- eller gasstrømmen. Denne konstruksjonen muliggjør periodisk kalibrering av transmitteren og dens midlertidige bruk ved flere målepunkter.

Høy motstand mot forurensning
EE741 benytter velprøvd E + E tynn-film sensor, som opererer på det termiske anemometer prinsippet. Fordelen: utmerket langsiktig stabilitet og kort responstid. Tynnfilm sensor er meget ufølsomt overfor forurensning. Dessuten eliminerer drifts- prinsippet behovet for ekstra trykk eller temperaturkompensasjon. Den multipoint fabrikkjustering ved 7 bar (102 psi), som er det vanlige trykket i trykklufttilførselen, fører til beste nøyaktighet selv i det nedre måleområde

Ytterligere fordeler:
• Rustfritt stål sensorhodet
• Ekstra indikator(kan roteres i trinn på 90 °)
• Integrert forbruk meter
• Konfigurasjon via skjerm eller USB-grensesnitt (med gratis  konfigurasjonsprogramvare )
• Analog, puls og koblingsutgang
• Modbus RTU og M-Bus interface

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.