mworker-sensorer-fra-disrup

Selskapet unike sensorer kan plasseres hvor som helst

Mobile Worker tar Disruptive Technologies inn i bygg og anleggsbransjen

Mobile Worker signerte nylig en pilotprogram-avtale med Disruptive Technologies AS, teknologiselskapet i Bergen som med sine supereffektive sensorer skaper nye muligheter for mange næringer. Samarbeidet baner vei for digitalisering av bygg- og anleggsbransjen ved hjelp av tingenes internett (IoT).

Stort potensiale i teknologien
Disruptive Technologies har imponert flere store investorer. Tidligere i år ble også Telia en av deres offisielle samarbeidspartnere. Selskapet sine unike sensorer kan plasseres hvor som helst, og takket være lavt energiforbruk, har de en batteritid på hele 15 år. Potensialet i teknologien er stort, og de små sensorene registrerer foreløpig berøring, temperatur og nærhet. Dette gir flere nyttige anvendelsesområder for bygg og anleggsbransjen, og Mobile Worker ser frem til å presentere flere spennende løsninger med sensorene i løpet av året. Jan Indvær, daglig leder i Mobile Worker forteller:

- Vi er entusiastiske og tror vår satsing på IoT-teknologien vil styrke Mobile Worker sitt arbeid med å digitalisere bygg- og anleggsbransjen. Bransjen har et stort behov for å innoveres, og sensorteknologi kan løse mange utfordringer rundt varsling, framdrift, tilstedeværelse, tyveri, vedlikehold, og mye mer.

Tradisjon for å innovere
Sensorteknologien er etterspurt blant flere av bedriftene som Mobile Worker leverer tjenester til. Siden selskapet startet i 1995, har fokuset på digitalisering og integrasjoner gjort dem til en viktig partner for mange av deres kunder. I dag effektiviserer Mobile Worker bedrifter ved å blant annet ta vekk papirene. Med en app som støtter hele 13 språk og en web portal, løser Mobile Worker utfordringer knyttet til alt fra daglig timeregistrering til kvalitetssikring og ressursplanlegging.

- Disruptive Technologies ønsker å knytte til seg selskaper fra mange bransjer, sier Ole Petter Novsett, salgsdirektør i selskapet, og mener Mobile Worker er en partner som gir tilgang til bygg og anleggsbransjen på en spennende og effektiv måte.

Disruptive Technologies har fått mye omtale og har vunnet flere priser i det siste. Blant annet ble de i 2016 årets vinner av Norwegian Tech Award, og under Byggedagene i år vant de innovasjons-konkurransen «Grønn digitalisering», arrangert av Innovasjon Norge.

Mobile Worker ble etablert som selskapet Mosoft i 1995, men endret navn i 2017 for å samle sine løsninger under en tydeligere profil.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...