ABB-mikronett-crop

Mikronettverk for økt bruk av fornybar energi

ABB presenterer en modulær og konteinerbasert løsning for mikronettverk, som er skalerbar, lett å transportere og rask og trygg å installere og sette i drift.

ABB har lansert en modulær og skalerbar «plug and play»-løsning for mikronettverk, som møter de globale og voksende behovene for teknologi som kan integrere distribuert kraftproduksjon. Et mikronettverk, eller et microgrid, er et lokalt kraftnett som ikke er tilkoplet det ordinære kraftnettet.  Den kostnadseffektive og konteinerbaserte løsningen er relevant for alle typer land som ønsker å øke bruken av fornybare energikilder samtidig som de reduserer avhengigheten av fossile energikilder.

ABBs innovative teknologi består av et PowerStore Battery og et dedikert Microgrid Plus kontrollsystem, så vel som skybaserte løsninger for fjernstyring. Dette kan gi fjerntliggende områder elektrisitet og i tillegg sikre kostnadseffektiv og pålitelig kraftforsyning til samfunn og industrier ved både planlagte og uplanlagte strømavbrudd fra hovedkraftforsyningen.

Alt utstyret man trenger for å drive mikronettverket, ABBs kraftomformer, Microgrid Plus kontrollsystem og batterilager er integrert i en konteiner for at det skal være raskt, enkelt og trygt og ta i bruk.  Forbrukeren kan også velge å konfigurere mikronettverket slik at det integrerer kraft fra sol, vind, kraftnettet eller en dieselgenerator, basert på hva man har tilgjengelig og lokale forhold.

ABBs modulære mikronettverk er kompakt og fås i fire varianter - fra 50 kW til 4600 kW for å møte ulike kundebehov. Standard funksjonalitet inkluderer drift både til- og frakoblet hovedkraftnettet samt en sømløs overgang mellom de to driftsmåtene. Den konteinerbaserte løsningen er designet for enkel transport, rask installasjon og igangkjøring på stedet. Drift og vedlikehold kan styres via et skybasert datasystem, noe som er enda et eksempel på hvordan ABB er en teknologipioner og en drivkraft bak både energirevolusjonen og den fjerde industrielle revolusjonen.

- Vårt modulære, standardiserte og skalerbare «plug and play» mikronettverk innebærer en kostnadseffektiv tilgang på elektrisitet for både fjerntliggende og sentrale strøk. Dette er et godt eksempel på hvordan ABB bidrar til teknologiutvikling og redusert miljøpåvirkning gjennom å integrere fornybare energikilder og redusere avhengigheten av fossile energikilder. Alt dette er nøkkelelementer i ABBs Next Level-strategi, sier Claudio Facchin, leder for ABBs Power Grids-divisjon.

ABB er pionér og ledende i verden innen mikronettverk, med mer enn 30 leverte installasjoner innenfor  en rekke ulike bruksområder, både til fjerntliggende områder og øyer og til energiforsyning og industri. ABBs omfattende løsninger for mikronettverk omfatter konsulenttjenester, design, engineering, innkjøp, installasjon og idriftsettelse samt vedlikeholdstjenester gjennom systemets levetid. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.