Jumo-PI_2054_Schiffbau-crop

Må tåle røffe omgivelser som salt sjøluft, støv og sterke vibrasjoner

Måling og kontrollteknologi for skipsbyggings industrien

Skipsbyggings industrien stiller store krav til måle- og kontroll teknologi. Produkter for denne type industri må være nøyaktige, robuste og av ypperste kvalitet. JUMO har mange års erfaring innen dette, og leverer produkter av topp kvalitet og har de godkjenningene som kreves.    

Sikkerhet over og under vannet.   

Måle- og kontroll teknologien innen skipsbyggings industrien må tåle røffe omgivelser som salt sjøluft, støv, sterke vibrasjoner, elektriske forstyrrelser og varierende temperaturer. Dette krever produkter av ypperste kvalitet. JUMO kan tilby en rekke produkter som er spesielt utviklet for bruk i omgivelser der vann har høyt saltinnhold og i områder som potensielt kan være eksplosive.

JUMO har JUMO MAERA S29 SW nivåsonde i sitt produktspekter som er beregnet for bruk i ballasttanker. Titanversjonen, i tillegg til ATEX godkjenningen, gjør at nivåsonden kan brukes i kritiske omgivelser. I tillegg til mange andre bruksområder er nivåsonden godt egnet for måling av nivå i anti-krengende systemer og i medier med høy viskositet.

Et annet produkt som er godt egnet for hydrostatisk nivåmåling på skip er JUMO dTRANS p20 trykktransmitter. Den ekstra ATEX godkjenningen gjør at den kan også kan brukes i LNG tanker. HART grensesnittet gjør at den kan konfigureres av forskjellige parametere slik at skalering av måle område utføres med enkelhet.

JUMO MIDAS S07 MA trykktransmitter er også spesielt utviklet for skipsbyggings industrien. Trykktransmitteren kan implementeres i tøffe omgivelser takket være sitt kompakte design og at den er laget av robust rustfritt stål.

JUMO leverer også produkter for skipsbygging innen kontroll og automasjons sektoren. DICON touch er en prosess,- og program controller som kan tilegne seg ulike fysiske måle verdier med høy presisjon. Den kan også måle temperaturer i ferskvannsgeneratorer, kjølevann, smøreolje og damptrykk. Det er tatt hensyn til forskjellige utgangs varianter slik at aktuatorene kan styres både digitalt og analogt direkte i controlleren.

JUMO mTRON T målesystem, kontroll-og automatiserings system, er egnet for krevende automatiseringsløsninger med mange måle verdier og signalkilder. Instrumentets fleksibilitet innen skalering gjør individuell tilpasning til en bestemt oppgave. I tillegg kan instrumentet benyttes til å styre temperaturøkningen av tunge brennstoffer, temperaturkontroll i hytter, eller kun for overvåking.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.