ABB_ENBW_1

Behov for et velutviklet nettverk av ladestasjoner

Lad inntil 7 ganger raskere med multistandard billadere

Skal Norge nå sitt klimamål innen 2030, må vi finne drivstoff som kan erstatte fossile brensler. Regjeringen setter et arbeidsmål for utslippskutt i transportsektoren på 35-40 prosent. Dette gjøres hovedsakelig ved elektrifisering av bilparken og derfor er det svært viktig at antall ladere vokser fort.

For å gi gode forhold til de elektriske kjøretøyene er det behov for et velutviklet nettverk av ladestasjoner i både private og offentlige miljøer. ABB har forpliktet seg til å støtte utvidelsen av ladesystemer for elbiler som et av våre bidrag til det grønne skiftet. ABBs filosofi er å skape innovative, høyteknologiske og energieffektive løsninger som er skalerbare i takt med våre kunders behov.

- Innovative, høyteknologiske og energieffektive løsninger.

- Terra HP kan lade både 400 volts og fremtidens 800 volts biler.

- Med 150-350 kw høyeffektslader for elbil lader du flere ganger raskere.

- Oppgraderbar i for høyere effekter

- lad to elbiler samtidig med opptil 350 kW kraft og 500 A strøm.

Det nyeste innen ladere er våre 150-350 kW høyeffektslader for elbiler, Terra HP, som kan lade opp til 7 ganger raskere enn majoriteten av dagens utgaver.

Siden Terra HP kan lade både 400 volts og fremtidens 800 volts biler med full effekt er den ideell for rask lading, for eksempel langs hovedveier, ved trafikknutepunkt og på konvensjonelle bensinstasjoner.

Et hurtigladesystem består av to hoveddeler, minimum ett omformerkabinett og en eller flere ladestolper. Ett Terra HP omformerkabinett kan leverer 375 ampere (A) strøm og lade en 400 volts bil kontinuerlig med full kapasitet på 150 kW, og enda mer i perioder. Med tillegg av dynamisk likestrømdelingsteknologi kan to omformerkabinetter lade to elbiler samtidig med opptil 350 kW kraft og 500 A strøm. Det skjer mens den tilgjengelige kraften fra nettet og ladingen av bilene dynamisk optimaliseres. Terra HP er modulært oppbygget med full redundans slik at dersom en likeretter modul svikter så kan laderne konfigureres over nettet (OtA) til å operere med lavere effekt inntil likeretteren blir reparert.
Hurtigladesystemer fra ABB kan oppgraders og utvides til å gi høyere effekter etterhvert som bilene blir tilgjengelige.

ABB er ledende innen ladeinfrastruktur og har produkter for alle ladestandarder. ABB tilbyr standardladere og hurtigladere for de fleste applikasjoner i private og offentlige miljøer. Med ABB’s ladere kombineres maksimal brukersikkerhet med fleksibilitet og mange tilpasningsalternativer.

Alle ABB-ladere leveres med skytilkobling. Og åpne standarder som f. Eks OCPP (Open Charge Point Protocol). Dette gjør at kunder enkelt kan koble ladere til forskjellige programvare systemer som back-office, betalingsplattformer eller energistyring via Internett» ABB samarbeider med Microsoft Azure for levering av skytjenester.

Ytterligere informasjon: Web http://new.abb.com/ev-charging   

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...