Kuka-Mikael-Svensson-crop

Skal gi support i spørsmål knyttet til buesveising

KUKA forsterker organisasjonen med spesialist på robotsveising

KUKA befinner seg i en svært ekspansiv stilling når det gjelder nye produkter innen robotsveising, og forsterker derfor med Mikael Svensson, som er ansatt som Application Product Manager Arc Welding.

– Da jeg ble spurt om jeg ville være med og utvikle disse produktene og tjenestene for fremtiden, ble fristelsen altfor stor. Jeg er takknemlig for å få være en av det globale selskapets 12 800 medarbeidere med ett eneste fokus – å bygge verdens beste roboter!

Mikael Svensson har mange års erfaring med AW og kommer fra en stilling ved ESAB, der han har vært med på å bygge opp et demosenter for robotsveising. Før dette jobbet han med robotinstallasjoner globalt for ABB samt med kurs i robotsveising, og han var i lange perioder stasjonert i Japan, Kina, Europa og Russland.

Den nye stillingen innebærer at Mikael kommer til å gi support i spørsmål knyttet til buesveising, til kunder og integratorer i ulike globale kundeprosjekter samt til KUKAs utviklingsteam i så vel Sverige som i den tyske organisasjonen i Augsburg.

– Jeg ser frem mot at jeg sammen med kunder og KUKAs utviklingsteam kan bygge et stabilt grunnlag og langvarige forretningskontakter i AW-relaterte produkter, og til å være delaktig i byggingen av AW-sentre i ulike deler av verden, sier Mikael Svensson, ny Product Manager innen Arc Welding i KUKA.

– KUKAs strategi for fremtiden er å levere ready-to-use-pakker der roboten leveres med applikasjonsspesifikt tilhørende utstyr som er integrert og verifisert, alt for å korte ned installasjonstider og redusere de tekniske risikoene i prosjektet. Rekrutteringen av Mikael Svensson er et ledd i arbeidet med ytterligere å øke KUKAs spisskompetanse innen applikasjonsområdet Arc Welding, sier Jonas Glimdén, administrerende direktør for KUKA Nordic, og legger til:

– Vi er veldig glade for å kunne knytte til oss medarbeidere med så dyptgående kompetanse innen et av våre nøkkelsegmenter.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.