Würth-Industri-2-crop

Ordre legges automatisk til slik at ny kasse er på vei fra hovedlageret

Kostnadsreduksjon med RFID-Kanban

- Würth Industri Norge AS har siste kvartal installert den nyeste teknologien innenfor automatisert innkjøp og logistikk – RFID-Kanban. 5 store norske industribedrifter har tatt denne type løsning i bruk.

Würth Industri Service har hittil 1.500 slik installasjoner i Europa i dag.  

Kanban-systemene som Würth Industri tilbyr under servicemerket CPS®KANBAN, hjelper bedriftene til å gjøre innkjøp, lageret og produksjonen mer kostnadseffektiv  og oversiktlig.
- Våre systemer blir i hovedsak brukt av store industrikunder i produksjonen av produktene deres, forteller salgssjef Jordi Somers.

Er du klar?
Hvis følgende setning gjør deg varm om hjerterota, da er du trolig klar for å redusere kostnadene og øke effektiviteten i din produksjonsbedrift: Maksimal tilgjengelighet av den riktige artikkelen i den riktige mengden på det riktige stedet til riktig tid i produksjonsanlegget er alltid avgjørende. Spørsmålet for mange vil ikke være hvor mye de vil tjene på dette, men om de i dagens konkurransesituasjon kan la være.

Sparer tid – gjennom automatisk bestilling

Kort fortalt, når det forbrukes for eksempel skruer ute hos en kunde, og en av kassene blir tom, så plasseres denne på toppen av hyllesystemet. Det er alltid to eller flere kasser i systemet, så kunden vil aldri oppleve å gå tom. Ordre legges automatisk til slik at ny kasse er på vei fra hovedlageret i Tyskland,

RFID Kanban - et enkelt prinsipp

Prinsippet til Kanban-systemet, som har sin opprinnelse i Japan, er enkelt: det er et rullende to-kasser-system, som i motsetning til vanlige leveringsmetoder leverer festemidler og forbruksmateriell  "just-in-time" direkte ved brukspunktet. Systemet har stort justeringspotensial hvis behovene endres, maksimal leverings- og forsyningssikkerhet og gir gevinst i redusert kapitalbinding.

Optimalisert vareflyt
Materialflyten i RFID Kanban-systemer styres via to eller flere kasser. Hver av disse har en etikett med strekkode og RFID-tag som spesifiserer kunden, lagerlokasjonen, artikkelen, kassen, partiet og kvantiteten mer detaljert.

- Hvert kasseomløp blir registrert og dokumentert, slik at vi kan gi kunden informasjon om statusen på produktene i RFID-Kanban -systemet når som helst. Dette er mulig ved hjelp av Kanban-administrasjonsprogramvaren som er utviklet internt, og vårt spesialiserte Kanban-logistikksenter i Bad Mergentheim (Tyskland).

Optimerer og forbedrer
Dataene brukes til å planlegge alle festeartikler og forbruksmateriell på produktene i Kanban ved å optimere lagerbeholdningsnivåer og sortiment, samt oppdatere statistiske data. Kunden kan også finne alle dataene online i sanntid ved hjelp av informasjonsplattformen CPS® Online. Dette gir systemet fullstendig transparens for kunde.


Teamwork og optimalisering
- Samtidig kan en rekke spesialiserte artikler, artikler produsert etter tegninger og bestemte varegrupper håndteres effektivt. Våre ansatte planlegger den spesifikke, kostnadsoptimerte løsningen i samråd med alle avdelingene. Vi implementerer systemet i samarbeid med bedriften din og gir videre støtte for produktstandardisering av festeartiklene og forbruksmateriellet, forteller Jordi Somers.

Viktig del av en global gigant 

Würth Industri Norge AS er et frittstående selskap i Würth Gruppen som totalt omsetter for 10 mrd. EUR. Selskapet er en sterk partner i markedet for festeelement, teknikk og C-parts. Kundene finnes primært i produksjons-, offshore og byggeindustrien. Virksomheten har en omsetning på ca. 160 mill. NOK årlig, og beskjeftiger 43 personer. Hovedkontoret er lokalisert på Dokka, med avdelingskontor på Bryne og salgskontorer i Bergen, Ålesund og Kristiansand.

Würth Industri Norge AS sin kjernevirksomhet:

  • Spesielle festemidler med sporbarhet, sertifikater og annen dokumentasjon.
  • Skalerbare og skreddersydde logistikk og innkjøps løsninger for industri kunder.
  • Produkt sortiment for industri med mer enn 1 000 000 produkter tilgjengelig.
  • Prosess og leveringssikkerhet.
  • Leveringsmulighet til prosjekter world wide.
  • Løpende  fokus på optimalisering gjennom prosess forbedring.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.