Festo Pick_place_OMS crop

Montering og installasjon er en enkel prosess

Kostnadseffektiv og enkle elektriske bevegelser

Festo, som er den ledende leverandør av automasjonsteknologi har lagt til tre nye aktuatorer til sitt program av elektriske posisjoneringssystemer kalt Optimised Motion Series.

Disse brukervennlige produktene er utviklet for å gi maskinbyggere mulighet for å forbedre elektriske bevegelser.  

Det første nye produktet er den elektriske sylinderen med føring – EPCO-G – som gir mulighet for enkel posisjonering med en slaglengde på opp til 400 mm. Med en integrert føringsenhet kan EPCO-G motstå aksiale og radiale belastninger, som betyr at den kan anvendes i et bredt utvalg av håndteringssystemer.

Sylinderen kan fås i tre størrelser (16, 25 og 40), den kan oppnå en hastighet på opp til 500 mm/s. Den er vedlikeholdsfri. Montering og installasjon er en enkel prosess, som betyr at teknikere kan spare tid og penger i forbindelse med montering og vedlikehold.  Føringsenheten kan også bestilles som en enkelt enhet til ettermontering på eksisterende EPCO-sylindre.

Den andre nye tilføyelsen til OMS-produktserien er ERMO – en elektrisk vrimodul, som oppfyller de samme høye ytelseskriterier som Festo sine tidligere vrimoduler, men til en mer attraktiv pris. ERMO er ideell til kompakte håndteringsstasjoner og Pick and Place applikasjoner. Den er enkel og sette i drift og gir dermed maskinbyggere mulighet for rask tilkobling og igangkjøring.

Med en maksimal rotasjonshastighet på 600°/sek., et moment på 5 Nm og en repetisjonsnøyaktighet på mellom ± 0,05° og ± 0,1° kan den elektriske ERMO-vrimodulen brukes til et bredt spekter av håndteringssystemer til rotasjon og plassering.

Endelig er den lineære ELGR-tannremaksen oppdatert med en mer korrosjonsbestandig føring og lagermateriale som er ensbetydende med en driftssikker og robust løsning i mer tøffe miljøer. ELGR er en eksepsjonell konstnadsreduserende løsning med matekraft opp til 350N og leveres ferdig sammensatt med motor, aksialkitt og akse.

Alle produkter i OMS-produktserien kan enkelt skrus sammen for å danne et komplett håndteringssystem med 2, 3 eller 4 akser. De kan tilpasses hver enkelt brukers individuelle krav, slik at de kan bygge effektive og driftssikre maskiner.

Disse tre OMS-tilføyelsene utfyller et hull i markedet mellom pneumatiske aktuatorer og elektriske akser. Ved å kombinere enkeltheten i pneumatikk med ytelsen og fleksibiliteten fra elektriske akser kan teknikere på tvers av mange bransjer nyte godt av en lang rekke fordeler. Disse produktene er alle enkle å igangsette siden de ikke krever spesialsoftware og kan leveres samlet med ét varenummer. Det gjør også bestillings- og leveringsprosessen enkel for alle involverte.

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...