Aut og sikker laser crop

Godkjent for bruk i sikkerhetsapplikasjoner på bevegelig utstyr

Kompakt sikkerhets laserscanner

Automasjon & Sikkerhet AS lanserer SE2L; en ny sikkerhets laserscanner i svært kompakt utførelse med master/slave funksjon. En sikkerhets laserscanner bruker refleksjon fra en laserstråle for å detektere tilstedeværelse av gjenstander eller personer.

Scanneren er godkjent for bruk i sikkerhetsapplikasjoner på bevegelig utstyr som gaffeltruck eller selvkjørende roboter, eller fastmonter for områdebeskyttelse.

Master/Slave funksjonen gjør at scanneren kan kobles sammen opptil 4 stk totalt og gjør at kommunikasjon forenkles vesentlig.

To-sone overvåkning gjør at SE2L scanneren kan overvåke to separate soner uavhengig av hverandre og gjøre jobben for 2 scannere for prisen av en, for eksempel overvåke to roboter som står ved siden av hverandre.

270 graders overvåkning opp til 20 meter gjør at scanneren kan dekke store områder. I tillegg kan beskyttelsesområde defineres fritt med lære-modus, eller ved å tegne opp området i tilhørende PC program for scanneren. Opp til 32 forskjellige mønstere kan lagres i scanneren og endres under drift via integrert ethernet port.

I hvert beskyttelsesmønster kan man definere opp til 3 soner; Beskyttelsessone (opp til 5m), varselsone 1 og varsesone 2 (fritt definert opp til 20m). Hver sone kan ha egen utgang på scanneren.

Scanneren har 4 sikre OSSD utganger med selvdiagnostisering. Og 2 usikre PNP utganger til f.eks. varselssonene. SE2L kan også kommunisere med sikkerhets PLS eller annet styresystem via Ethernet.

SE2L kan programmeres og konfigureres med et gratis verktøy for PC. Og legges inn enten med egen kabel eller med MicroSD minnekort.

Display på scanneren viser status og feilkoder direkte på enheten og feil og varsler kan logges.

SE2L er sertifisert for sikkerhets kategori 3, Performance Level d (PLd), Safety Integrity Level 2 (SIL2). Kapslingen er IP65. I tillegg til skanner funksjonene kan scanneren også måle avstander svært nøyaktig og kommunisere dette over ethernet porten og den har inngang for enkoder for nøyaktig måling av hastighet.

Laseren bruker et roterende speil for detektsjon med 2000 stråler pr omdreining gjennom 270° overvåket felt som gir en stråle pr 0,125°. Dette gjør at scanneren kan oppdage gjenstander med bredde 30mm ved 1,8m avstand, 50mm ved 3m, og 70mm ved 5m avstand. Scanneren har også muting og EDM funksjoner for maksimum fleksibilitet.

Automasjon & Sikkerhet AS er en ledende leverandør av produkter og tjenester innen maskinsikkerhet. Tjenestene omfatter kurs og rådgivning innen maskinsikkerhet og regelverk og produkter i et komplett program med ABB som hovedleverandør.

Ytterligere informasjon finnes her; www.automasjonsikkerhet.no

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.