Pepperl IO crop

Plassbesparende løsningen reduseresrkompleksiteten i kabling

I/O-blokker sørger for enkel og effektiv integrasjon av binære sensorer i et IO-link nettverk

Med Pepperl+Fuchs nye IO-blokker med IO-Link interface kan man enkelt integrere et stort antall binære I/O inn i et IO-Link nettverk: Ved å benytte 8-ports/16DI blokker sammen med en Pepperl+Fuchs Ethernet IO-modul med integrert IO-Link Master kan man gi signaler fra 128 binære I/O til overordnet system.

Med denne plassbesparende løsningen reduseres kompleksiteten av kabling, og følgelig reduseres også mulige kablingsfeil. Det at power supply og signal går i samme elektriske forbindelse reduserer ytterligere sjansen for feil. Det er også en fordel at mange forskjellige typer binære sensorer kan kobles inn på en og samme I/O-blokk.

IO-Link Intelligens i stedet for standard koblingsbokser

Ved å benytte IO-Link 1.1 og COM3 standarder, kan prosesspesifikke brukerparametere lagres i IO-blokkene. Samtidig passer IO-Link på at de samme parameterne også er lagret i IO-Link masteren. Om en eller annen parameter senere forandres, enten det være fra PLS, IO-Link master eller i IO-blokken, sørger funksjonaliteten for at endringene blir oppdatert både i IO-blokk og IO-Link master.

Om IO-blokken skal skiftes, blir automatisk brukerparameterne lastet ned i den nye enheten. Dette gjør det enkel å bytte enheter under drift. Ingen brukerparametere må legges inn på nytt.

Mange konfigurasjonsmuligheter gir optimalt prosessdesign.

For å sikre ytterligere fleksibel integrasjon inn i eksisterende prosesstrukturer, kan IO-blokkene med IO-Link konfigureres ytterligere. Det logiske nivået på hver port kan settes individuelt. Det gjør at anleggets logiske oppbygning kan beholdes uendret og blokkene tilpasses eksisterende instrumenteringsmiljø. Det gir fleksibilitet i designfasen.

For å sikre en pålitelig overførsel av data til overordnet system, kan interferens mellom forskjellige signaler bli undertrykket. Også signaler av kort varighet med høy hastighet tas vel vare på og videresendes til styresystemet med høy kvalitet.

Plasseffektivt design, konstruert for industrimiljøer

Med helkapslet hus i metall og et stort temperaturområde fra -25 °C til +70 °C, samt beskyttelsesklasse IP67, kan IO-blokkene også benyttes i krevende industrielle miljøer. Huset er kompakt og har tydelige og lett leselige indikatorLEDs som indikerer sensorstatus, drift og mulige feil

Høydepunkt

  • Enkel integrasjon av binære sensorer inn mot styresystem via IO-Link
  • Effektiv transmisjon av opp til 128 digitale IO via Pepperl+Fuchs’ IO-Link master modul opp mot styresystem.
  • Enkel kabling med power og signal i samme kabel opp mot IO-Link Master
  • Mange konfigurasjonsmuligheter gir optimalt prosessdesign
  • Robust og helkapslet hus med stort temperaturområde og høy IP-grad gjør at enhetene kan benyttes i krevende industrielle miljøer.

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...