Nord-plc_appl_blockage-crop

Bidrar til å unngå nedetid og redusere behovet for service

Intelligent drev fjerner blokkeringer på egen hånd

Intelligente drev fra NORD DRIVESYSTEMS med integrert PLS er fullt utstyrt til å utføre kontrollsekvenser i kundeapplikasjoner. Med flere sensorgrensesnitt og omfattende diagnostikk kan drevene oppdage blokkeringer og i mange tilfeller gjenopprette normal drift på egen hånd.

Dette bidrar til å unngå nedetid og redusere behovet for service. Dersom drevet er i stand til å fjerne hindringer, som for eksempel en blokkering i et rør, ved å gjentatte ganger endre motorhastighet og retning, vil det gå tilbake til normal drift. Dersom problemet fortsatt eksisterer kan omformeren sende et feilsignal til kontrollnivået og eventuelt starte en alternativ prosedyre, f.eks. at andre drivenheter i nettverket åpner en forbikobling.

Alle slike funksjoner kan programmeres individuelt for den enkelte applikasjonen. Dette gir brukerne uavhengige, intelligente anleggssegmenter og maskiner som sorteringsmaskiner, skjæreog emballeringssystemer, enkeltpumper og pumpegrupper, knuseverk og skruetransportører. Samtidig sikrer man optimal integrering med automatiseringsnettverkene. Omformerens PLC kan forhåndsbehandle driv- og applikasjonsdata for kontrollsystemer på høyere nivå til forskjellige bruksområder, inkludert diagnostikk. NORD leverer vedlikeholdsvennlig, allsidig distribuert drivelektronikk med utmerket elektromagnetisk kompatibilitet for synkrone motorer og induksjonsmotorer opptil 22 kW.

NORD DRIVESYSTEMS med deres cirka 3200 ansatte er en av verdens ledende leverandører av fullskala og altomfattende løsninger. NORDs produktportefølje strekker seg fra standard drifter til skreddersydde løsninger for krevende bruksområder, f.eks basert på energieffektive eller eksplosjonsbeskyttede drifter. Bruttoomsetningen i forretningsåret 2015 var på 540 millioner euro. Selskapet ble grunnlagt i 1965 og har nå vokst til å inkludere over 36 filialer på verdensbasis. NORD har etablert et omfattende distribusjons- og tjenestenettverk for å sikre korte leveringstider og for å tilby kundefokuserte tjenester på kort varsel. NORDs brede utvalg av girtyper dekker momenter fra 10 Nm til 250 000 Nm Selskapet produserer også motorer i størrelser fra 0,12 kW til 1 000 kW og tilsvarende kraftelektronikk i form av frekvensomformere. NORDs utvalg av omformere består av konvensjonelle modeller for installasjon i kontrollkabinetter i tillegg til fullintegrerte enheter i desentraliserte utgaver.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...