IMI PH_VA crop

Utstyrt med gjennomprøvet PTFE labyrintteknologi

IMI Precision Engineering utvider sortimentet av IMI Buschjost flensventiler med PTFE labyrintteknologi

Våren 2017 lanserte IMI Precision Engineering en utvidet serie av IMI Buschjost flenseventiler. Flenseventilene fra IMI Buschjost i størrelse DN65, DN80 og DN100 er utviklet i overensstemmelse med siste utgave av trykkdirektivet (PED) 2014/68/EU.

Nå er flenseventilen tilgjengelige under de nye seriene: 86480, 86500 og 86540. Ventilene er velegnet i alle industrier, bl.a. generell maskin- og anleggskonstruksjon, kjemisk industri, bygge- og kraftindustri.

De nye flensventilene, som er basert på Force-Lift stempelprinsippet, er utstyrt med gjennomprøvet PTFE labyrintteknologi. I stedet for en rillet ring har labyrintstempelet flytende og sporede PTFE stempelringer som er usedvanlig slitesterke og holdbare, samt motstandsdyktig overfor høye temperaturer og trykkstøt imot strømningsretningen. Sammenlignet med den tidligere versjonen, kan de nye flensventilene holde til mer enn 200000 koblingssykluser, noe som betyr at levetiden er mer enn fordoblet og serviceintervallene er dermed halverte.

IMI Buschjost flensventilene har en forbedret posisjonsindikator. Indikatoren er femti prosent mindre og det er kun én enkelt sensor til både 'åpen' og 'stengt' posisjon. I tillegg er den programmerbar, noe som gjør betjeningen betydelig lettere og reduserer antall driftsfeil til nesten null.

Den manuelle overstyringen fungerer meget hurtig, da operasjonen foregår direkte på ventilspindelen. Med en enkelt 180 graders operasjon, er ventilen enten helt åpen eller helt lukket. Det er en mekanisk forbindelse mellom spindelen og stempelet, noe som betyr at manuell justering av slaget ikke lengre er nødvendig. Dette gjør service og vedlikehold mye enklere og raskere.

DN 65, DN 80 og DN 100 flensventilene tilbys på nåværende tidspunkt i rustfritt stål og i høykvalitets duktilt støpejern, til både PN16 og PN40 trykkflenser. Fra sensommeren 2017 blir varianter med ATEX godkjennelser, samt versjoner til høye temperaturer (200°C) og lave temperaturer (minus 40°C) også tilgjengelige.

Ytterligere informasjon kan finnes på http://www.mostmarvellousmachines.com/  

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...