EH_Digital-Gipfel crop

Endress+Hauser har samlet sine aktiviteter for IIoT i et datterselskap

IIoT i prosessindustrien

Forebyggende vedlikehold, forvaltning av ressursinformasjon og online konfigurering er noen eksempler på mulighetene IIoT (Industrial Internet of Things) tilbyr brukerne av prosessutstyret i en digitalisert verden. Endress+Hauser driver IIoT fremover gjennom innovative produkter, nye løsninger og samarbeidspartnere.

Som et resultat av dette er Endress+Hauser tildelt «Digital Champion Award».

Fordelene ved digitalisering i prosessindustrien kan allerede ses tydelig. Bedre samhandling mellom forskjellige leverandører åpner nye muligheter for prosessoptimalisering og øker anleggets effektivitet. Endress+Hauser øker derfor stadig tilbudet av produkter, løsninger og tjenester for å øke produktiviteten og tilgjengeligheten til kundene samtidig som konkurranseevnen styrkes.

Digital Champion 2017-et hestehode foran

Introduksjonen av «Memosens», de digitale sensorene for væskeanalyse har gitt gjenklang i forskjellige industribransjer som kjemi, energiproduksjon, nærings- og nytelsesmidler og vann og avløp for over 10 år siden. «Memosens»-sensorene måler for eksempel pH-verdien i væsker og omvandler den til et digitalt signal mens de sitter online i prosessen. Dataene sendes så videre via et kontaktfritt system og gir ekstremt nøyaktige, reproduserbare og pålitelige måleresultater.

Videre kombinerer teknologien høy prosess- og datasikkerhet med enkel håndtering: Den tåler korrosive medier og fuktighet. De kan kalibreres i laboratoriet og muliggjør forebyggende vedlikehold.

«Memosens»-teknologien ble presentert gjennom «Digital Champion Award» i kategorien Digital Products and Services i juni 2017. Prisen er et felles initiativ fra det tyske teleselskapet Telekom og forretningsmagasinet WirtschaftsWoche, og ble opprettet i 2016 med det formål å tildele priser til betydelige prosjekter lansert av mellomstore bedrifter.

Endress+Hauser på Digital Summit

Endress+Hauser demonstrerer også sitt engasjement gjennom sitt arbeid med partnere: Selskapet opprettet en plattform hvor data kan utveksles sammen med BASF, SAP, Pepperl+Fuchs og SAMSON. Dette ble presentert første gang på det digitale toppmøtet til det tyske departementet for økonomi og teknologi. Arrangementet fant sted i juni 2017 i storbyområdet Rhein-Neckar og hadde over 1000 deltakere, inkludert Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

Plattformen muliggjør nye former for databasert samarbeid. Effektiviteten innen kjemisk industri kan økes betydelig, slik at det kan skapes nye forretningsmodeller. Mulighet for innsamling av vital komponentdata bidrar til å bestemme intervaller for vedlikehold og utskifting. På denne måten kan man redusere «nede-tiden» for produksjonsanleggene.

Datterselskap for IIoT-aktiviteter

Endress+Hauser har samlet sine aktiviteter for IIoT i et datterselskap i Freiburg i Tyskland for å møte de forventningene og mulighetene digitaliseringen fører med seg. Her jobber spesialister utelukkende med produkter, løsninger og tjenester for digitaliserte anlegg. Disse inkluderer for eksempel skreddersydde skyløsninger som bruker spesifikke data fra produksjonsprosesser og øker effektiviteten, samt tjenester for anleggets totale livssyklus.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...