EH_Digital-Gipfel crop

Endress+Hauser har samlet sine aktiviteter for IIoT i et datterselskap

IIoT i prosessindustrien

Forebyggende vedlikehold, forvaltning av ressursinformasjon og online konfigurering er noen eksempler på mulighetene IIoT (Industrial Internet of Things) tilbyr brukerne av prosessutstyret i en digitalisert verden. Endress+Hauser driver IIoT fremover gjennom innovative produkter, nye løsninger og samarbeidspartnere.

Som et resultat av dette er Endress+Hauser tildelt «Digital Champion Award».

Fordelene ved digitalisering i prosessindustrien kan allerede ses tydelig. Bedre samhandling mellom forskjellige leverandører åpner nye muligheter for prosessoptimalisering og øker anleggets effektivitet. Endress+Hauser øker derfor stadig tilbudet av produkter, løsninger og tjenester for å øke produktiviteten og tilgjengeligheten til kundene samtidig som konkurranseevnen styrkes.

Digital Champion 2017-et hestehode foran

Introduksjonen av «Memosens», de digitale sensorene for væskeanalyse har gitt gjenklang i forskjellige industribransjer som kjemi, energiproduksjon, nærings- og nytelsesmidler og vann og avløp for over 10 år siden. «Memosens»-sensorene måler for eksempel pH-verdien i væsker og omvandler den til et digitalt signal mens de sitter online i prosessen. Dataene sendes så videre via et kontaktfritt system og gir ekstremt nøyaktige, reproduserbare og pålitelige måleresultater.

Videre kombinerer teknologien høy prosess- og datasikkerhet med enkel håndtering: Den tåler korrosive medier og fuktighet. De kan kalibreres i laboratoriet og muliggjør forebyggende vedlikehold.

«Memosens»-teknologien ble presentert gjennom «Digital Champion Award» i kategorien Digital Products and Services i juni 2017. Prisen er et felles initiativ fra det tyske teleselskapet Telekom og forretningsmagasinet WirtschaftsWoche, og ble opprettet i 2016 med det formål å tildele priser til betydelige prosjekter lansert av mellomstore bedrifter.

Endress+Hauser på Digital Summit

Endress+Hauser demonstrerer også sitt engasjement gjennom sitt arbeid med partnere: Selskapet opprettet en plattform hvor data kan utveksles sammen med BASF, SAP, Pepperl+Fuchs og SAMSON. Dette ble presentert første gang på det digitale toppmøtet til det tyske departementet for økonomi og teknologi. Arrangementet fant sted i juni 2017 i storbyområdet Rhein-Neckar og hadde over 1000 deltakere, inkludert Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

Plattformen muliggjør nye former for databasert samarbeid. Effektiviteten innen kjemisk industri kan økes betydelig, slik at det kan skapes nye forretningsmodeller. Mulighet for innsamling av vital komponentdata bidrar til å bestemme intervaller for vedlikehold og utskifting. På denne måten kan man redusere «nede-tiden» for produksjonsanleggene.

Datterselskap for IIoT-aktiviteter

Endress+Hauser har samlet sine aktiviteter for IIoT i et datterselskap i Freiburg i Tyskland for å møte de forventningene og mulighetene digitaliseringen fører med seg. Her jobber spesialister utelukkende med produkter, løsninger og tjenester for digitaliserte anlegg. Disse inkluderer for eksempel skreddersydde skyløsninger som bruker spesifikke data fra produksjonsprosesser og øker effektiviteten, samt tjenester for anleggets totale livssyklus.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...
Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad.