Deterministic-Ethernet-crop

Kan være vanskelig å vite hvilken standard som egner seg best

Hvordan velge sanntids Ethernet

Maskinbyggere og annen industri som tar i bruk riktig sanntid Ethernet standard kan få et markert konkurransefortrinn i både pris og ytelse. Utfordringen er at det er mange forskjellige Ethernet standarder som er tilgjengelig.

Det kan være vanskelig å vite hvilken standard som egner seg best for de forskjellige bruksområder.

White Paperet vi publiserer her er utarbeidet av en leverandør som har spesialisert seg på PLS basert styring med motion control og maskin syn. De bruker EtherCat som standard Ethernet kommunikasjon. Redaksjonen ser at konklusjonen ikke er helt objektiv, så leserne må ha det i bakhodet. Men det er mye god informasjon å hente som grunnlag for å velge sanntids Ethernet.

Når det gjelder industrielt Ethernet generelt viser analyser at EtherNet/IP på verdensbasis har flest installerte noder, om lag 1 prosent større markedsandel en PROFINET. Forholdet er noe annerledes for sanntids Ethernet. For sanntids Ethernet er det vanskelig å finne statistikk som er utarbeidet av uavhengige kilder. Men det ser ut til at utbredelsen er noe annerledes for sanntids nett, enn for vanlig industrielle Ethernet.

Dokumentet inneholder mye interessant informasjon, men ikke ta konklusjonen som absolutt. God lesing.

WAGO direct_industry crop

Bruk skyløsning til å ta frem nye forretningsmodeller

Viktigste virkemidlet for å kunne utnytte de nye optimaliseringspotensialene

Industri 4.0 og big data åpner uventede muligheter for produsenter og legger grunnlaget for lovende forretningsmodeller. Teknologien krever økt oppmerksomhet for datasikkerhet. Fleksible og intelligente tekniske løsninger som samler data på feltnivå og sender de til skyen, er grunnlaget for nye løsninger.

les mer...
SEW-3-crop

Vil maskin byggere bli programvare leverandører i fremtiden

Produksjonen blir mer kundetilpasset

Bedrifter vil se store strukturelle endringer i årene som kommer. Vil sluttbrukere kjøpe utstyr til sin produksjon, eller vil de kjøpe tjenester fra aktuelle produsenter? Web baserte tjenester og apper vil bli sentralt for både sluttbrukere og leverandører. SEW Eurodrive har i egen produksjon tatt i bruk flere av Industri 4.0 konseptene.

les mer...
AMNYTT-Nr-3-crop

AMNYTT Magazine nr. 3 2017 er distribuert

Elektrifisering til sjøs er i rivende utvikling

Marin virksomhet er viktig for store deler av det norske automatiserings og elektro miljøet. Messen Nors Shipping står for dørene og vil vise hvor omfattende denne industrisektoren er for våre bransjer. AMNYTT nr. 3 2017 har flere artikler som viser det.

les mer...
elektrisk-aktuator-crop

Kan elektriske motorer erstatte pneumatikk i aktuatorer

Gir utmerket ytelse og lavere kostnader

Det er ikke alltid enkelt å avgjøre om steppmotorteknologi eller servo aktuatorer skal brukes i en gitt applikasjon. Pneumatiske sylinderteknologien er godt kjent i industrien og mye brukt på grunn av dens ytelse, hastighet og kraft, kombinert med lav kostnad per akse.

les mer...