VEGAPULS-64-2016-Small-Antenna crop

Markedet har vist oss at denne teknologien er tingen for fremtiden

Høyfrekvent radar nivåteknologi mot nye høyder

Med introduksjonen av VEGAPULS 64 starter en ny tidsalder innen radarnivåmåling på væsker. Den er verdens første radar nivåmåler for væsker, som opererer med en frekvens på 80 GHz, markerer en ny æra innenfor radar nivåmåleteknologi.

Produktene fra Vega forhandles nå av egen organisasjon, Vega Norge AS, som er lokalisert i Drammen.

For atten måneder siden ble en ny nivåsensor for kontinuerlig måling av tørrstoff, VEGAPULS 69, introdusert med stor suksess. Denne sensoren har også en sendefrekvens som er 3 ganger høyere enn den mye brukte frekvensen på 26 GHz. "Markedet har vist oss at denne teknologien er tingen for fremtiden. Siden lanseringen, er over 10.000 VEGAPULS 69 nivåsensorer allerede installert," sier Jürgen Skowaisa, produktsjef for radar instrumentering hos VEGA Grieshaber KG, som beskriver suksesshistorien for disse høyfrekvente sensorene. Disse instrumentene har bevist sine ferdigheter, spesielt på medier med dårlige reflekterende egenskaper, sjakter opp til 120 m dybde, eller i siloer med mange innvendige installasjoner som genererer sterke falske ekko.

VEGAPULS 64 for væskeapplikasjoner vil sette en ny standard innen måleteknologi med sitt høye dynamiske område og overlegene fokusering. "Medier med dårlig reflekterende egenskaper, dvs. lav dielektrisk konstant, lar seg måle med vesentlig bedre pålitelighet enn med tidligere radarsensorer," fortsetter Skowaisa. Takket være vesentlig bedre fokusering, passerer strålen mellom innvendige objekter i tanken, som røreverk, varmekolber osv. Forstyrrende signaler som tidligere måtte filtreres bort, vil nå nærmest ikke være eksisterende.

"Dessuten er det nå mulig å bruke en mye mindre antenne. I dag har vi prosessansluttninger med en antennediameter på bare ¾" - Tilsvarende størrelsen av en 10-kronemynt "Den nye teknologien gir også nøyaktig måling av nivået svært nær bunnen av tanken. Dette åpner nye muligheter for å måle nivået i små beholdere som brukes i farmasøytiske og bioteknologiske næringer, samt måle nøyaktig i bunnen av store tanker med hydrokarboner. Målenøyaktigheten er +/- 2 mm, selv med en rekkevidde på opptil 30 m.

Den store suksessen til tørrstoffradaren VEGAPULS 69 og dagens lansering av VEGAPULS 64 for væsker markerer den fremtidige teknologiske utviklingen av radar nivåmåling. "I dag er det ingen måte å overgå ytelsen til radarmåling basert på en driftsfrekvens på 80 GHz," sier Skowaisa med overbevisning.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...