Novotek Screen04 crop

Det er kun unormale situasjoner som skal trekke operatørens oppmerksomhet

High Performance HMI

"High Performance HMI" vil sette operatørene i stand til å oppdage unormale situasjoner raskere. Operatørene trenger bedre oversikt. De trenger informasjon, ikke masse data og animasjoner.

De siste 30 årene har HMI/SCADA utviklet seg fra mekaniske vegger til skjermer med høy oppløsning, ekstrem kontrast og skarpe farger. Samtidig har det kommet kraftige HMI designverktøy for å emulere 3D, animasjoner, skygger og alt annet fra spillindustrien. I mange tilfeller blir dette "tivolibilder" overlesset med data.

Bilder må designes med "situational awerness" i tankene. Det er kun unormale situasjoner som skal trekke operatørens oppmerksomhet.

GE HMI/SCADA - iFIX kommer med High Performace HMI objekter i sitt objektbibliotek. I iFIX bildet over er det tydelig hva som trekker vår oppmerksomhet.

Med High Performance HMI kan fantastiske resultater oppnås. En femdobling i avdekking av problemer før alarmer utløses er helt fantastisk. Endringen har ikke bare ført til kortere responstid, men også reduksjon i tiden som brukes på å løse problemet.

  • Avdekke unormale situasjoner før alarmer utløses = en femdobling
  • Suksessrate i håndtering av unormale situasjoner = 37 % over normalt
  • Tid for fullføring av oppgaver ved unormale situasjoner = 41 % reduksjon

Mer informasjon kan finnes på www.novotek.no

 

Autic IOT crop

Kompakt IOT grensesnitt

Løfter enkelt data fra felt til sentral database

Med EXware, som forhandles av Autic AS, realiserer du flytting av data fra industrianlegg til sky. Enheten er et resultat av Exors HMI-løsning, med kjente protokoller som Profinet, Ethercat, EthernetIP, DNP3, Bacnet, KNX mot feltutstyr.

les mer...
Nynans 2 crop

Imponerende snuoperasjon

Forholdene er lagt til rette for den digitale fremtid

- Vi har bevisst jobbet med å velge ut få, men svært leveringsdyktige leverandører av teknisk utstyr, forteller Christensen. I arbeidet med å forbedre driftsrutinene er det jobbet en god del med å forbedre vedlikeholdssystemene.

les mer...
E+H liten crop

Liten og nett elektromagnetisk mengdemåler for ledende væsker

Sikker og effektiv mengdemåling

Mange bedrifter har funnet ut at det er penger å spare ved å måle og dermed begrense bruken av tilsetningskjemikaler. Derfor har det vært en økende etterspørsel etter måleinstrumenter som effektivt kan måle forbruket.

les mer...
AMNYTT Nr 6 crop_edited-1

AMNYTT 06 2017 er distribuert

Utviklingen nå mer omfattende enn for kort tid siden

Det ser ut til at de fleste piler for norsk økonomi og industri peker oppover. Næringslivet har vist en formidabel evne til å tilpasse seg nye rammebetingelser. Fagfolk har flyttet på seg og omstilt seg til nye bransjer.

les mer...