Novotek Screen04 crop

Det er kun unormale situasjoner som skal trekke operatørens oppmerksomhet

High Performance HMI

"High Performance HMI" vil sette operatørene i stand til å oppdage unormale situasjoner raskere. Operatørene trenger bedre oversikt. De trenger informasjon, ikke masse data og animasjoner.

De siste 30 årene har HMI/SCADA utviklet seg fra mekaniske vegger til skjermer med høy oppløsning, ekstrem kontrast og skarpe farger. Samtidig har det kommet kraftige HMI designverktøy for å emulere 3D, animasjoner, skygger og alt annet fra spillindustrien. I mange tilfeller blir dette "tivolibilder" overlesset med data.

Bilder må designes med "situational awerness" i tankene. Det er kun unormale situasjoner som skal trekke operatørens oppmerksomhet.

GE HMI/SCADA - iFIX kommer med High Performace HMI objekter i sitt objektbibliotek. I iFIX bildet over er det tydelig hva som trekker vår oppmerksomhet.

Med High Performance HMI kan fantastiske resultater oppnås. En femdobling i avdekking av problemer før alarmer utløses er helt fantastisk. Endringen har ikke bare ført til kortere responstid, men også reduksjon i tiden som brukes på å løse problemet.

  • Avdekke unormale situasjoner før alarmer utløses = en femdobling
  • Suksessrate i håndtering av unormale situasjoner = 37 % over normalt
  • Tid for fullføring av oppgaver ved unormale situasjoner = 41 % reduksjon

Mer informasjon kan finnes på www.novotek.no

 

Moholt DNV crop

DNV GL velger Karsten Moholt AS som pilot til deres digitale plattform Veracity

Gjør det mulig å få friksjonsløs tilkobling mellom ulike industriaktører,

DNV GL og Karsten Moholt AS har i dag signert en pilotavtale for samarbeid på DNV GL sin digitale plattform Veracity. DNV GL etablerer nå samarbeid med flere bransjeledere for å utvikle en digital industriplattform.

les mer...
MW Terje crop

Malthe Winje - Endrer seg med teknologiutviklingen

Mest berørte enheten er automatiserings og prosjekt virksomheten til konsernet

Alle analyser viser at teknologien utvikler seg raskere enn noen sinne. Men mindretallet av bedriftsledere evner å følge opp den rivende utvikling i egen bedrift. Malthe Winje er et godt eksempel på et selskap hvor ledelsen har tatt tak i utfordringene digitalisering og nye samarbeidsrelasjonen kan medføre.

les mer...
HMI wp crop

Forbrukermarkedet påvirker morgendagens HMI løsninger

Følger opp sluttbrukernes forventninger og tilbyr nye funksjoner og egenskaper

Brukeropplevelse med dagens personlige elektronikk- og forbrukerwebsteder driver utviklingen og bruken av industrielle automatiseringsløsninger mot mer brukervennlig maskingrensesnitt.

les mer...
Phoenix sikker  crop

Ruter med nye Security-funksjoner

Security-ruteren kan implementeres i et Defense-in-Depth-konsept

Security-ruter FL MGuard RS4000 TX/TX-P fra Phoenix Contact har et utvidet temperaturområde samt godkjennelsene ATEX og IECEx. Fra Firmware 8.5 frigis i tillegg ytterligere Security-funksjoner i dette produktet som standard.

les mer...