Vinner Smart industri crop

Gjennom høy grad av innovasjon og smart teknologibruk

GKN Aerospace kåret til Norges smarteste industribedrift

GKN Aerospace ble i dag kåret til Norges smarteste industribedrift, og har bevist at norske industribedrifter kan være konkurransedyktige i et internasjonalt marked. Finansminister Siv Jensen delte ut prisen på Industrikonferansen mandag denne uken. Den årlige kåringen er i regi av Norsk Industri og Siemens.

- GKN Aerospace hevder seg i et tøft internasjonalt marked og viser hvordan bruk av digitalisering og automatisering skaper solide industriarbeidsplasser i Norge. Dette er en forutsetning for fremtidig konkurransekraft, sier administrerende direktør i Siemens Norge, Anne Marit Panengstuen.

GKN Aerospace var en fornøyd vinner.

- Vi konkurrerer i en internasjonal bransje og dette er en bekreftelse på at det arbeidet og den satsingen vi har gjort i mange år gir resultater, Forteller Odd Tore Kurverud i GKN Aerospace.

- Vi gratulerer så mye til vinneren,GKN Aerospace, dette er vel fortjent. De kan vise til solid inntjening på ekstremt komplisert produksjon til kanskje verdens mest krevende kundegruppe, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri.

Rekorddeltagelse
60 bedrifter har i år kjempet om å bli kåret til Norges smarteste industribedrift. Til slutt stod valget mellom tre finalister som alle har utmerket seg ved effektivisering og digitalisering av produksjonen. Sammen med Plasto og Neuman Aluminium Raufoss Technology stod GKN Aerospace igjen på pallen.

- Felles for finalistene er at de gjennom høy grad av innovasjon og smart teknologibruk hele tiden strekker seg lenger. Her er det mye å lære, sier Håkon Rem, divisjonsdirektør i Siemens

Er Norge i digitaliseringseliten?
Norske industribedrifter har hittil økt sin produktivitet ved økt grad av automatisering. Men det er mulig å skru til produktivitetsskruen enda et par knepp. Det neste grepet handler om digitalisering.

En ny studie som bransjeorganisasjonen Norsk Industri og Siemens har gjennomført viser noen urovekkende funn i så måte. Syv av ti norske bedrifter svarer at de tror digitalisering er avgjørende for å kunne være konkurransedyktige om fem år. Samtidig svarer syv av ti at de ikke har en god nok strategi for å klare det.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.