ABB-undervann-crop

Forskningsresultater vil bidra til å lage komplette undervannsfabrikker

Forskningsrådet fortsetter å støtte ABBs undervannsforskning

Norges forskningsråd har tildelt ABB ti millioner kroner i forskningsstøtte for utvikling av undervannsteknologi for bruk på norsk kontinentalsokkel og i Barentshavet. Dette er den tredje tildelingen til ABB i forskningsrådets DEMO2000-initiativ.

Tidligere tildelinger, begge i 2016, var på totalt 20 millioner kroner. ABB er involvert i et fem års felles industriprogram (joint industry program, JIP). Det startet i 2013 og utvikler trykkompensert kraft- og styringsteknologi i et initiativ for å flytte olje- og gassproduksjon fra overflaten til havbunnen.

DEMO2000 bidrar til langsiktig konkurransekraft for norsk olje- og gassindustri ved å hjelpe operatører, leverandører og forskningsinstitusjoner å samarbeide om utvikling og testing av prototyper, før disse settes i produksjon. Norges forskningsråd tildeler i denne omgang 85 millioner kroner til støtte av 13 forskningsprosjekter innen olje og gass.

ABBs støtte, som utbetales over tre år, ble tildelt etter at forskningsrådets eksperter hadde gjennomført en positiv gjennomgang av muligheter i og finansieringen av forskningsarbeidet.

- Vi er veldig fornøyde med dette viktige bidraget til utviklingen av undervanns kraftløsninger. Tildelingen er en anerkjennelse av ABBs kontinuerlige innsats for innovasjon av undervannsteknologi globalt. Forskningsresultatene vil bidra til å lage komplette undervannsfabrikker og dermed virkeliggjøre visjonen til ledende olje- og gasselskaper, sier Per Erik Holsten, leder for ABBs olje- og gassvirksomhet.

ABB har sammen med ledende oljeselskaper vært med i industriprogrammet (JIP) siden starten i 2013. Målet er å bidra til å realisere Statoils visjon om en autonom undervannsfabrikk som kan forsynes med kraft og styring fra land. Programmet har som mål å utvikle utstyr som kan overføre opptil 100 megawatt (MW) over en avstand på 600 km og som kan opereres på 3000 meters dypde i 30 år med lite eller intet vedlikehold. ABB har gått fra laboratorietesting av fysiske prinsipper til produksjon av sammensatte deler og prototyper. Den første installasjonen av undervannsproduktene i en reell havbunnsfabrikk er forventet i 2020

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.

Emerson TopWorx_DVR_Iso crop

Emerson lanserer en kompakt ventilposisjonsensor som er konstruert for rask og enkel igangsetting

TopWorx DVR Switchbox er en kompakt og robust ventilposisjonerer av høy kvalitet som leverer pålitelige tilbakemeldinger om åpen/lukket ventilposisjon. Emerson lanserer nyeTopWorx™ DVR Switchbox. Den kombinerer et robust hus av resin, en kompakt størrelse og et patentert kamhjuldesign som leverer et pålitelig verktøy for tilbakemelding om ventilposisjoner for vann- og spillvannsystemer, næringsmiddel- og drikkevareproduksjon og industrielle bruksområder.