Rittal Secarex AC 15_fri crop

Forenkler mange av de oppgavene som tidligere måtte utføres manuelt

Forbedret kuttemaskin for DIN-profilskinner fra Rittal Automation Systems

Selv om vi har automatiserte løsninger, utføres fremdeles mye manuelt arbeid når det gjelder bearbeiding av kobberskinner, profilskinner og kabelkanaler i produksjon av apparatskap.

For helt eller delvis å automatisere dette arbeidet, tilbyr Rittal Automation Systems nå en forbedret løsning for rask og smidig kutting og bearbeiding.

Rittals Secarex AC 15 Tilpasningsskjærer henter informasjon om fremtidig montering ved hjelp av en integrert etikettskriver. En automatisk langsgående stopp sikrer nøye skreddersydde skinner. Maskinen forenkler mange av de oppgavene som tidligere måtte utføres manuelt, noe som gjør prosessen langt mer effektiv. Resultatet: Lavere kostnader og bedre kvalitet.

Reduserer svinn

Prosessen med å skjære til skinnene er spesielt effektiv når målet overføres direkte fra designplanleggingsverktøyet, for eksempel EPLAN Pro Panel. Når det er behov for flere skinner, beregner kappemaskinen optimal utnyttelse for å minimere kapprester. Maskinen kan kutte DIN profilskinner, C profilskinner og kabelkanaler i alle standardstørrelser.

Bearbeiding av kobberskinner

Et spesielt verktøy, CW 120 (strømskinnebearbeiding) bøying-, skjæring- og hullstanseenhet, er også designet for bearbeiding av kobberskinner. I tillegg til å kappe til rette lengder, kan verktøyet også bøye skinnene til riktig vinkel og lage de ønskede hullene i kobberskinnene.

Maskinen er tilgjengelig i to versjoner:

  • En stasjonær for skjæring, bøyning og hullstansing, med ekstern hydraulikkforsyning.
  • En mobil versjon designet med hjul for fleksibel bruk i verkstedet, med integrert hydraulisk pumpe. Kun en enkel 230V strømforsyning er nødvendig.

Stort utvalg

Begge versjoner kan behandle kobberskinner med en bredde på opptil 120 mm og en tykkelse på opptil 12 mm. Runde hull kan stanses i størrelser mellom 6,6 mm og 21,5 mm. Slisser kan gjøres med en maksimal bredde på 21 mm og lengden 18 mm. Stanser for runde hull og slisser er tilgjengelige som tilbehør og i forskjellige størrelser.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.